Gyógytorna

Gyógytorna

Rendelőnkben néhány speciális gyógytorna típussal állunk pácienseink rendelkezésre. Az adott terület működésének javítására, regenerálására, a fennálló tünetek mérséklésére vagy megszüntetésére, illetve megelőzés céljából egyéni foglalkozásokat tartunk.

Rendelőnkben elérhető szolgáltatások:

  • Intim tréning: Az intim tréning a kismedencei szervek védelmét, a gátizomzat erősítését célozza, mellyel jelentősen javítható a nők életminősége és csökkenthetők az esetleges tünetek. Az intim tréning nem csak egy tornafajta, hanem egy egymásra épülő mozgás- és ismeretanyag. Az intim tréning foglalkozások alatt gyógytornászunk ismerteti a kismedencei szervek működését és megtanítja a gátizmok erő-, gyorsaság- és állóképesség fejlesztő gyakorlatait. Intim tréning különösen nagy szükség van a várandósság alatt, valamint a szülést követően.
  • Mélyvénás értorna: Célunk az életminőség, a vénás visszaáramlás javítása, a fizikai teljesítőképesség fokozása, az állapotromlás lassítása (lehetőség szerint megállítása), és a szövődmények - például a trombózis - megelőzése. A mélyvénás értorna során pácienseink megismerik a vénás keringési rendszer működését, a mélyvénás trombózisra figyelmeztető jeleket és megelőzésének lehetőségeit. A rizikófaktor felmérés alapján egyénre szabott otthoni életmód és gyógytorna programot alakítunk ki.
  • Artériás értorna: A szűkült erek környezetében a megkerülő érágakat fejlesztjük. Kiemelt célunk az alsó végtagok, tágabb értelemben az egész test keringésének javítása. Általános törekvésünk az életminőség javítása, a fizikai és szellemi teljesítőképesség fokozása, a romló keringés szövődményeinek megelőzése. A résztvevők célzott értorna gyakorlatokat sajátítanak el és betekintést nyernek az artériás érrendszer és a szív működésébe. A rizikófaktor felmérés és tesztek alapján egyénre szabott otthoni életmód és torna programot alakítunk ki.
  • Kineziotape: A kineziotape, vagy más néven kineziológiai tapasz a bőrre felhelyezve aktiválja a fájdalomcsökkentő receptorokat. A szalagok felragasztásával az alattuk futó izmok a test mozgása során rugalmasan rögzítve fognak elcsúszni a bőr alatt. Ez egy természetes módon indukált nyirokkeringés masszázs. A szalagok segítik az ízület-, izom- és ínrendszer közötti kölcsönhatásokat, emellett megnyitják a vénákat, fokozva a vérkeringést. A szövetek a szalagok alatt is mozognak, mely mozgás által a szövetek természetes gyógyulási folyamatai felgyorsulnak. A kineziotape alkalmazásával lényegesen felgyorsul az ízületi- és izompanaszok gyógyulási ideje.

Orvosaink:

Haness Rita
Gyógytornász
Hétfő:
Kedd:
9:00 - 14:00
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Egyedi rendelési idők:
Farkas Kitti
Aneszteziológus
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
13:00 - 17:00
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Egyedi rendelési idők:

Kapcsolódó blogbejegyzések

Mit tegyünk a szétnyílt hasizom ellen?
2017. március 30.
Nagyon sokan küzdenek vele, főleg a terhesség következtében alakul ki, súlyos egészségügyi és esztétikai problémákat okozhat – ez a szétnyíló hasizom. Dr. Lévay Bernadett plasztikai sebészünk és...
2015. október 19.
Ha tél, akkor síelés. Egyre többen hódolnak a csodás sportnak, hiszen valóban páratlan élmény lecsúszni a magaslatok lejtőiről. A friss levegő, a lenyűgöző panoráma és a szikrázó napfény tökéletesen...
2015. augusztus 12.
Minden negyedik nő tapasztal inkontinencia jellegű tüneteket élete során, de kevesen mernek róla beszélni, és szinte alig valaki fordul szakemberhez. Pedig a kellemetlen tünetekkel, az állandó...