Online időpontfoglalás

24 órával a szülés után hazaengedhetik a kismamákat - mit gondol erről a szülész-nőgyógyász?

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
24 órával a szülés után hazaengedhetik a kismamákat - mit gondol erről a szülész-nőgyógyász?

Egy friss rendeletmódosítás-tervezet szerint akár a szülést követően 24 órával elbocsáthatják az anyát és az újszülöttel a kórházból.  Dr. Csermely Gyula szülész-nőgyógyászunkat kérdeztük a témáról.

feet-619534_960_720.jpg

Problémamentes terhesség és szülés után, az édesanya saját kérésére hazamehet a kórházból egy nappal a szülés után, amennyiben a gyermek legalább 2,5 kilósan és a 37-41. hét között született – áll a tervezetben.

Ez egy jól működő, több országban bevett gyakorlat- mondja dr. Csermely Gyula nőgyógyászunk. A kismamának és az újszülöttnek is jót tesz, ha a szülést követően rövid időn belül hazatérhetnek és már az első időszakot otthonukban, nyugodt körülmények között, családjukkal tölthetik.

Az első napok különösen sok odafigyelést kívánnak, ezért ahhoz, hogy a rendszer biztonságosan tudjon működni, egy ügyesen kidolgozott, otthoni nyomon követő rendszer szükséges. Emellett a kismamák széleskörű oktatására, felkészítésére is nagy hangsúlyt kell fektetni.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?