Online időpontfoglalás

5 hasznos mobilapp az egészséges nyaraláshoz

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
5 hasznos mobilapp az egészséges nyaraláshoz

Akármennyire is szeretnénk mindent kikapcsolni, okoseszközeinket a nyaraláskor sem hagyjuk otthon. Ki ne használta volna már a térképet a telefonján egy városnézős barangolás során vagy nézte meg, milyen idő lesz másnap, jó értékeléseket kapott-e a közeli étterem. Okostelefonunk nagyon hasznos, miért ne állíthatnánk egészségünk szolgálatába is? Bejegyzésünkben 5 appot gyűjtöttünk össze, hogy biztonságban, egészségben teljen a kikapcsolódás.

app1.jpg

  • TravWell - Utazz jól

Az alkalmazás úti célunk szerint adja meg, milyen oltásokra van szükségünk. Személyre szabható listát is készthetünk, hogy milyen gyógyszereket, egészségügyi eszközöket kell pakolnunk, illetve vezethetjük a beszedett gyógyszereket és a beadott oltásokat.
Nyelv: angol. Elérhető: Android, iOS

  • Can I Eat This? - Megehetem?

Hmmm… egy ínycsiklandó egzotikus vacsora, egy jó kis tengeri herkentyű. Vagy inkább ne? Az alkalmazás segít elkerülni, hogy a nyaralás nagy részét a fürdőszobában töltsük. Csak meg kell adni, melyik országban vagyunk, megválaszolni pár egyszerű kérdést és választ kapunk, a kiszemelt ételt vagy italt elfogyasszuk-e vagy inkább jó messziről kerüljük el.
Nyelv: angol. Elérhető: Android, iOS

  • In Case of Emergency (ICE) - Vészhelyzet esetén

Kifejezetten vészhelyzet esetére fejlesztették. Az appban megadható a magasság, a súly, a vércsoport, allergiák, oltások és gyógyszerek, valamint egészségbiztosítási információk is. Több mint 200 ország vészhelyzet esetén hívható számait is tartalmazza (mentő, tűzoltók, rendőrség), és vészhelyzet esetén értesítendő személyeket is választhatunk. Az alkalmazás már több nyelven és változatban is elérhető.
Nyelv: magyar, angol. Elérhető: Android, iOS

  • Allergy Food Translator - Ételallergia fordító

Az alkalmazás célja, hogy akkor is nyugodt szívvel mehessünk étterembe, ha valamilyen ételallergiánk van, és esetleg félünk, hogy egy idegen nyelvű étlappal problémáink lehetnek. Családtagjainknak egyéni profilt hozhatunk létre, melyen megadhatjuk, ki milyen ételre allergiás. Egy figyelmeztető üzenet kíséretében lefordíttathatjuk ezeket az összetevőket, majd elég felmutatnunk telefonunkat a pincérnek, és tudni fogja, milyen ételektől tartsuk magunkat távol.
Nyelv: angol, francia, német, spanyol. Elérhető: iOS

  • Wolfram Sun Exposure - Wolfram napozásfigyelő

Szuperhasznos alkalmazás a napfény szerelmeseinek. Hogy ne rákvörösen térjünk vissza a nyaralásról, meg kell adnunk bőrtípusunkat és az app kiszámítja, mennyi időt tölthetünk a napon anélkül, hogy leégnénk. Figyelembe veszi az időpontot, a pontos helyet, a használt naptej erősségét. A helymeghatározást is használó alkalmazás még UV előrejelzést is nyújt a tartózkodási helyünk szerint. Egészséges napozásra fel :)
Nyelv: angol. Elérhető: iOS

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?