Online időpontfoglalás

A masszázs gyógyítja a testet és lelket

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
A masszázs gyógyítja a testet és lelket

shutterstock_92299765.jpgA masszázs a legrégebbi gyógyeljárások közé tartozik. Az emberek önmagukon már ősidők óta ösztönösen alkalmazzák nyomkodva - gyúrva - simogatva fájós testrészeiket. Az ókortól fogva a masszázst gyógyterápiaként ajánlják és használják, jótékony hatásait évezredekre visszamenőleg ismerjük. Jelentősége korunkban hangsúlyozottabb, mint valaha.

Számos pozitív hatással bír, amelyet az alábbiakban Dóczi Ágnes gyógymasszőrünkkel gyűjtöttünk össze:

  • Fokozza a vérkeringést: megváltozik a szervezetben keringő vér eloszlása, a percenkénti pulzusszám és a vérnyomás. Ezzel párhuzamosan fokozódik a nyirokkeringés is, változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás és ez által a méregtelenítés.
  • A masszázs hatással van az idegrendszerre Erős ingerlő fogások alkalmazása élénkítő hatású, fokozza a szervezet aktivitását. Az előbbiekkel ellentétben nyugtató jellegű fogások a test elernyedéséhez, pihenéséhez a relaxációhoz járulnak hozzá.
  • Enyhíti a stressz hatásait: sokak számára az ellazulás, a relaxáció nehéz feladat, mégis nagyon fontos, hiszen napjainkban a stressz egyre több panaszt és betegséget vált ki. A masszázsterápia nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is. A masszázs aktiválva a paraszimpatikus idegrendszert feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállását.
  • Jobb alvást biztosít: a napi stresszből származó feszültségek gyakran megzavarják az alvást, fáradtságot, ingerlékenységet és érzelmi kimerültséget eredményezve. A csökkent a tűrő- és állóképességen a relaxációs masszázs hatékonyan segít; ellazítja a feszült izmokat és megnyugtatja az idegrendszert, ami a test ritmusának lelassulását idézi elő. Ennek következtében csökken a vérnyomás, lelassul a szívritmus, mélyebb és szabályosabb lesz.
  • Fokozza az izmok teljesítőképességét: közvetlen hatásaként csökken az izomtónus, fokozódik az anyagcsere és így növekszik az izmok rugalmassága és teljesítőképessége. A fáradt izmok gyorsabban regenerálódnak, állóképességük javul. Ezt a hatást használják ki a sportmasszőrök az aktív sportolók felfrissítésére, és teljesítményének fokozására.
  • Javítja a bőr állapotát: a nap, a szmog, a hiányos étrend és a természetes öregedés mind hozzájárulnak a bőr kiszáradásához, ráncosodásához és fiatalos jellegének általános elvesztéséhez. A masszázs kitágítja a bőr kapilláris ereit, ezzel növelve a létfontosságú tápanyagok felvételét, és felgyorsítja az ártalmas méreganyagok kiválasztódását. A fokozott vérkeringés elősegíti a bőr megfelelő nedvességtartalmának biztosítását, megakadályozva annak kiszáradását és viszketését.
  • Enyhíti a krónikus fájdalmat: a masszázsterápia önmagában is fájdalomcsökkentő hatású. A szakképzett masszőr-terapeuta a kezelés során olyan ingerületeket gerjeszt a szövetek érzékelő idegvégződéseiben, amelyek ideiglenesen gátolják a krónikus fájdalmi ingerületek eljutását az agyba. Ezen kívül az agyat endorfin (a test természetes érzéstelenítőjének) kiválasztására készteti, ami mesterséges gyógyszerek használata nélkül enyhíti a fájdalmat, és a kellemetlen közérzetet.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?