Online időpontfoglalás

Babamasszázs - Az első közös program kisbabánkkal

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Babamasszázs - Az első közös program kisbabánkkal
h_5honapos_szuloiagyban.jpg

Egy újszülöttet eleinte nagyon óvatosan kell kézben tartani, a kezdő szülők sokszor már ettől is félnek, nemhogy a baba pelenkázásától, sőt masszírozásától. Pedig a legtöbb újszülött nagyon hálás érte, ha rendszeresen végigmasszírozzuk pici testét, és kiváló baba-mama program lehet. Segíthet ebben egy tanfolyam, ahol fokozatosan ismertetnek meg minket a legkisebbek masszázsának történetén, orvosi hátterén és persze az egyszerűbb és a célzottabb technikákon. Néhány alapvető fogás szakszerű elsajátítása után, elkezdhetjük bevezetni a babamasszázst a család napirendjébe, és mindenki hálás lesz érte.
A baba masszírozása segít a kötődés kialakulásában, megerősítésében, a baba és gondozója közötti kommunikációban. Ha tetszik neki a rituálé, akkor ezt mosolygással, gurgulázással vagy épp a maga sajátos módján ki is mutatja. A masszázst kísérő beszélgetés a babához segít abban, hogy közelebb kerüljünk hozzá, jobban megismerjük. A baba gondozásában is hamarabb szerezhetünk magabiztosságot az egyszerű mozdulatsorok begyakorlásával. Sőt a gyakran csak az estéket otthon töltő apukák számára is lehetőséget ad a gyermekükkel való szorosabb és korai kötődésre. Hamar rutinosabban nyúlnak ők is majd a babához, felvételkor, etetéskor, fürdetéskor, fektetéskor.

Korai kötődés, és gyógyír is? A hasfájás sajnos sok csecsemő életét megkeseríti, a szülők ilyenkor gyakran tehetetlennek érzik magukat. Nem segít a gyógyszer, nem segít semmi, mit tegyek? Gyakori kérdések ezek ilyenkor. Ha felismerjük a hasfájós sírást, jelzéseket, akkor a speciális, körkörös has- és hátmasszázzsal egy idő után enyhülhetnek a baba panaszai, így nyugodtabban tud aludni és enni is. 
Mivel a masszázs a teljes bőrfelületet érinti, így a baba bőrét is segít tetőtől talpig puhán és egészségesen tartani. A masszázs javítja a baba vérkeringését, helyreállítja a megfelelő izomtónust, akárcsak a felnőtteknél. Az esti fürdetés utáni mindennapos masszázs olyan biztos pont lehet az újszülött napi rutinjában, ami után élvezettel tölti meg hasát és alszik el, remélhetőleg egészen reggelig.

A koraszülötteknél ennél is több. Egy több, mint 25 évvel ezelőtt végzett kutatás* szerint az újszülött masszírozása a koraszülöttek esetében olyan fontos előnyökkel jár, mint pl. a stressz-hormon szintjének csökkenése, gyorsabb súlygyarapodás, az izomtónus növelése és jobb alvás-ébrenlét ciklus kialakulása. A helyesen végzett masszázs a koraszülöttek esetében bizonyítottan** javítja a fejlődési esélyeket és csökkenti a kórházban töltött időt, így ma már sok helyen bele is építik a koraszülöttek ápolási, gondozási tevékenységébe.

Fontos elmondani, hogy ha lázas, fertőző vagy egyéb betegsége, kiütése, esetleg csonttörése vagy zúzódása van, várjuk meg míg teljesen meggyógyul, és újra élvezni tudja a masszírozást. Oltás után két napig tartsunk inkább szünetet, valamit etetés után közvetlenül ne kezdjük masszírozni, várjunk legalább 30 percet. Ha a baba a masszázs közben nyugtalanná válik, hagyjuk abba, ne erőltessük.

Ha felkeltettük az érdeklődésed, gyere el babamasszázs tanfolyamunkra, és sajátítsd el a babával való kommunikáció egy újabb módját, aminek jótékony hatásait hosszú távon is érezni fogja mind a baba, mind pedig a család.


----------------------------------
*Field, T., Schanberg, S. M., Scafidi, F., Bauer, C. R., Vega-Lahr, N., Garcia, R., Nystrom, J., and Kuhn, C. M.(1986). Tactile/ kinesthetic stimulation effects on preterm neonates. Pediatrics, 77, 654-658. **Neonatal Network, 2003, May – June; 22 (3): 39-45. Children’s Hospital Newborn Special Care Unit at Docters West, Columbus, OH

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?