Online időpontfoglalás

Extra kényeztetés a kismamáknak

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Extra kényeztetés a kismamáknak
h_kismama_kanapen.jpg
A babavárás 9 hónapját minden nő máshogy éli meg, sőt minden terhesség más és más. Lábikra görcs, gyakran éjjel, orrdugulás, derékfájás, fáradékonyság, ismerős? Igaz, hogy ezeket könnyen el lehet felejteni, csakúgy mint a szülés fájdalmait, de segíthetünk is rajta, hogy kellemesebben és nyomtalanul éljük meg ezt az időszakot. 

A jól haladó várandósságokban biztosan közös pont, hogy egyre nagyobb súlyt hordoz testében a leendő anyuka, és ennek megfelelően kicsit át is alakul csontozata, izomzata és bőre is. A plusz súly miatt megváltozik a járás, a hormonok pedig pihentető hatással vannak az izmokra, így a korábban fel sem tűnő, apró gerincproblémák komoly hátfájdalommá fejlődhetnek. A gerinc a legnagyobb terhelést a keresztcsonti részen kapja, mivel a méh növekedésével a has előrehúzza az ágyéki részt. A lábban található vénákra nehezedő nyomás is növekszik a harmadik trimeszterre. A hormonok vízvisszatartásra serkentik ilyenkor a szervezetet, nem csoda, hogy ilyenkor már sok-sok pihenésre vágyik a legtöbb kismama. Felrakott láb, hason pihenő tányér, lehetőleg valamilyen finom falattal… akarom mondani nem hízlaló  ÉS finom falattal, igaz? 

A méhet felfüggesztő ínszalagok megnyúlását is fájdalmasnak élik meg a kismamák, a szerencsésebbeket ez már csak az utolsó pár hétben érinti. Az is eltérő, hogy mennyire szenvedi meg bőrünk a várandós hónapokat. Szerencsések a szülés után hamar visszanyerik korábbi súlyukat és bőrük is könnyen visszaáll, de sajnos van, akin örökre nyomot hagy az édes teher, striák és megnyúlt bőr formájában. 

A kismamamasszázs mindezeken segíthet. Fontos, hogy ehhez speciális szakértelem szükséges. Ha járunk masszőrhöz, kérdezzük meg, van-e képesítése kismamákra is. A masszőr segíthet a fájdalmak, kellemetlen panaszok enyhítésében, masszázs közben táplálja és lágyan tartja a táguló bőrt. Akár már a 12. héttől elkezdhetjük, de készüljünk arra, hogy nem sokáig fekhetünk a hasunkon közben, hiszen a pocakunk miatt hamarosan már csak kényelmes oldalfekvésben, vagy lovagló ülésben, székre támaszkodva élvezhetjük a kényeztetést. 

A Rózsakert Medical Center kismama masszázs képesítéssel is rendelkező gyógymasszőre, Dóczi Ágnes sok szeretettel várja a panaszaik enyhítésére vagy egyszerűen csak kényeztetésre vágyó kismamákat. 

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?