Online időpontfoglalás

Fejfájás vagy migrén?

Dr. Bodnár Eszter belgyógyász, fejfájás specialista segítségével egyszerű eldönteni, hogy valójában migrén fájdalma kínoz vagy átlagos fejfájásról van szó.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Fejfájás vagy migrén?

A fejfájás komplex betegség, szakértők összesen 150 félét különböztetnek meg. Ezek két fő csoportba sorolhatóak: elsődleges és másodlagos fejfájás. Az elsődleges csoportnál maga a fejfájás a betegség, mint pl. a migrén, a másodlagos fejfájás pedig tünetként jelentkezik (magas vérnyomásnál, pajzsmirigy túlműködésnél stb.).

A migrén nehezen diagnosztizálható laborvizsgálatokkal és műszeres diagnosztikai eljárásokkal. A tünetek ismeretével, fizikális vizsgálattal és a kórelőzmény alapos kikérdezésével viszont egy fejfájás specialista el tudja dönteni, milyen jellegű fejfájásról van szó.

 

Tünetek

A migrénes fejfájás a következő tünetekkel jelentkezhet:

  • Súlyos, sokszor féloldali fejfájás
  • Kisugárzó fájdalom a szem környékén
  • Hányinger, hányás
  • Lüktető fejfájás
  • Fény-, hang-, szagérzékenység (sokszor előfordul, hogy a migrénes elvonul egy sötét, csendes szobába, hogy átvészelje a migrén rohamot)
  • 4-72 órán át tartó migrénes roham

Kapcsolódó orvosaink

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó cikkek Összes cikk