Online időpontfoglalás

Jön az influenzaszezon - mit tartalmaz a vakcina?

Egyre gyakrabban figyelhetünk fel környezetünkben tüsszentésre, orrfújásra - beköszöntött az influenzaszezon.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Jön az influenzaszezon - mit tartalmaz a vakcina?

Felkészülten várjuk az új szezont, a védőoltások már megérkeztek rendelőnkbe. Az idei háromkomponensű oltóanyag két „A” - köztük a H1N1 - és egy „B” vírustörzs antigénjeit tartalmazza. A vakcinát 6 hónapos kor felett mindenkinek ajánljuk, különös tekintettel a krónikus betegekre (asztma, cukorbetegég, neurológiai betegségek), a várandósokra és a kisgyerekes szülőkre.

 

Idén egy újfajta oltás is piacra került, mely három helyett 4 vírustörzzsel szemben nyújt védelmet. Ez a védőoltás vadonatúj, így összehasonlítva a hagyományos vakcinával, a rendelkezésre álló információ egyelőre limitált. Emellett még egy új típusú védőoltás is megjelent, mely nem tartalmaz tojás származékokat - viszont beadása csak 18 éven felülieknek engedélyezett. A hagyományos oltóanyag tojásallergiás betegek számára is beadható. Azoknak szükséges fokozott óvatossággal eljárni, akik korábban súlyos allergiás tünetekkel reagáltak az influenza elleni védőoltásra. Ilyen esetekben az oltás beadása előtt ezt mindenképpen jelezni kell kezelőorvosunknak.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó cikkek Összes cikk