Lizi története

Lizi édesanyja küldte nekünk ezt a történetet, amiben elmeséli, hogy némi ijedtség után hogyan kapott megnyugtató "gyorssegélyt" Csermely doktortól második terhessége során. 

Lizi története
 
 

Nagy volt az örömünk mikor biztossá vált, hogy közel 40 évesen megint gyerekünk lesz.

A nőgyógyászom az első vizsgálatok során mindent rendben talált, de közölte, hogy mindenképp aminocentezisre lesz szükség, mert ebben a korban sokkal nagyobb a Down-korral vagy kromoszóma rendellenséggel született gyerekek száma.

Hidegzuhanyként ért, hogy tűt fognak szúrni a hasamba. Szerettem volna elkerülni, de azt mondta, ez az egyetlen módszer melynek eredményéből megtudhatjuk, egészséges lesz-e a kisbabám.

Elérkezett a rettegve várt nap. Körülbelül 6 óra hosszat tartó várakozás után sorra kerültünk a MÁV-kórházban. Tájékoztattak a vizsgálat esetleges vetélési kockázatáról. Annyira féltem, hogy oda sem mertem nézni. Utána 2 napig fájt és húzódott a hasam. Lényeg, hogy túl vagyok rajta! Az eredményt pár nap múlva kapom postán. Levél helyett telefonhívás érkezett, hogy azonnal menjünk vérvételre a férjemmel, mert valami nem stimmel a magzatvízből vett mintával, mert jónéhány kromoszóma problémásnak tűnik, és így nem adnak ki leletet. Felmerült a kérdés, hogy el kell vetetni a babát.

Nem emlékszem mit válaszoltam, csak arra emlékszem, hogy zokogtam. A 10 éves kislányom próbált vigasztalni, persze a végén már ő is sírt.

Akkor jutott eszembe, hogy van egy kedves ismerősöm, aki a RMC-ben dolgozik. Felhívtam őt, hátha tud segíteni, - és tudott! Körülbelül 2 óra múlva ott ültem férjemmel Csermely doktornál, aki soron kívül fogadott. 1,5 órán keresztül egy korszerű UH-gal vizsgálta a babámat. Minden szervét, minden részletet többször átnézett, 20 oldal nyomtatott képet készített. Megállapította, hogy a babám makkegészséges, és nincs semmi probléma! Neki köszönhetem, teljesen megnyugodtam.

2 hét múlva a MÁV-kórházból is megkaptam a 99,9 %-ban egészséges lány leletet. Később tudtam meg, hogy minden magzatvízből 2 vizsgálati tégelyt készítenek. Az én esetemben, az első tégelyben a vizsgálati anyag „beszáradt”, ezért lett rossz az eredmény.

Ezután a terhességemmel minden rendben volt, és a 40. héten megszületett a második gyönyörű kislányunk: LIZI! Azóta többször jártunk az RMC-ben és alig vártam, hogy megmutathassam a cserfes kis totyogóst Csermely doktornak.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?