Online időpontfoglalás

Milyen pozitív hatásai vannak a fogyásnak?

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Milyen pozitív hatásai vannak a fogyásnak?

Mindenki vágyik a bomba alakra, de a laposabb has és a karcsúbb derék elérése nem minden, amit egy fogyókúrának köszönhetünk. A súlyfelesleg leadása rengeteg egészségügyi előnnyel is jár, ezeket dr. Bajnok Éva obezitológusunk segítségével gyűjtöttük össze.

shutterstock_524247649.jpg

KEVESEBB FÁJDALOM ÉS BETEGSÉG
A túlsúly leadása sok betegség kialakulásának esélyét csökkenti, ilyenek a cukorbetegség, a szív-és érrendszeri megbetegedések, a magas vérnyomás és bizonyos daganatok. A kisebb súly kevesebb megterhelést jelent a gerincnek, a lábaknak és az ízületeknek, ezért a fogyás jó eséllyel csökkenti vagy teljesen megszünteti a lábfájdalmat, gerincproblémákat és az ízületi gyulladásokat, betegségeket.


KIEGYENSÚLYOZOTTABB ALVÁS
Horkolás és az alvási apnoe többször alakul ki túlsúlyosok körében. Utóbbi éjszakai légzéskimaradásokkal jár, aminek következtében az érintett hirtelen légszomjra ébred, ettől másnap kialvatlan és nehezebben koncentrál. A súlyfelesleg leadása többnyire segít a problémán, így pihentetőbb lesz az alvás és elmúlik a napközbeni fáradságérzet, jobban megy a munka.

shutterstock_323344142.jpg
KIROBBANÓ ÉLETERŐ
A fogyás sokat javít az általános közérzeten is. Egy egészséges fogyókúra után jobban megy a mozgás, könnyebb az ébredés és energikusabbnak érezzük magunkat. Általában az önbizalmunk is sokat nő: nyitottabbak leszünk, könnyebben ismerkedünk és alakítunk ki társas kapcsolatokat. Kevesebb valószínűséggel alakul ki szorongás és depresszió.


CSAK EGÉSZSÉGESEN
Ahhoz, hogy a fogyás pozitív egészségügyi hatásait érezd, fontos, hogy maga a fogyás is egészségesen menjen végbe. A koplalást és a csodaszereket felejtsd el, táplálkozz egészségesen és mozogj rendszeresen, ügyelj a fokozatosságra. Ha úgy érzed, mindent megteszel a fogyás érdekében, mégsem jársz sikerrel, keress fel egy szakorvost, nehogy betegség álljon a háttérben.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?