Online időpontfoglalás

Minél több az ajándék, annál boldogabb a gyermek? Hogyan válasszunk okosan karácsonyi ajándékot?

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Minél több az ajándék, annál boldogabb a gyermek? Hogyan válasszunk okosan karácsonyi ajándékot?

Vannak, akik azt vallják, nem jó dolog karácsonykor ajándékot adni a gyermeknek, mert nem szeretnének kiüresedett felnőttet nevelni. Rosszat teszünk, ha elhalmozzuk a gyermeket karácsonyi ajándékkal? Mi az, amivel valóban örömet okozunk neki és a fejlődését is segítjük?

mila_kunis_2.jpg

A kevesebb, több

Az talán kicsit túlzás, hogy a gyermek egyáltalán ne kapjon ajándékot, de tényleg érdemes odafigyelni a mennyiségre. Ha túl sok mindent kap, elveszik a figyelme, egyik dolgot sem tudja igazán értékelni és egyfajta újdonságéhség alakul ki nála, amelynek következtében nem fogja már igazán örömét lelni semmilyen ajándékban. Ha kap egy-két nagyobb ajándékot, az kitüntetett szerepben lesz és nagyobb becsben tartja majd.

Beindítja a gyermek fantáziáját

Bármennyire is széles a kínálat, az ajándékválasztásnál ügyeljünk az egyszerűségre. Minél automatikusabb és kidolgozottabb a játék, a gyereknek annál kevesebbet kell hozzátenni a képzeletével. Egy egyszerű fakocka, vagy baba sokkal jobban beindítja a fantáziájukat, mint valami, ami csillog, zenél, mozog.

mila_kunis_3.jpg

Életkornak megfelelő ajándék

Minden életkornak megvan a maga sajátossága. Mással okozunk örömet, más képességük fejlesztése fontos kisgyermekkorban, mint kiskamasz korban. Ezért ügyeljünk rá, hogy az életkornak megfelelő ajándékot kapják. Babakorban a színes, csörgő játék, tipegőkorban a szellemi képességeket fejlesztő építő, csoportosítható játék, babakocsi, játék fűnyíró a legjobb választás. Kisgyermekkorban jöhetnek a társasjátékok, kiskamasz, kamaszkorban fontosabbak az élmények: egy vacsora, utazás, mozi, színház, vagy fesztiválbelépő például remek ötlet.

Verseny a szeretetért

Sok szülő és nagyszülő esik abba a hibába, hogy rá akar licitálni a másik rokon ajándékára és értékesebbnél értékesebb játékokkal halmozza el a kicsit. Az ilyen versengés káros hatással lehet a családi kapcsolatokra, ezért jobb, ha inkább összebeszélünk és együtt veszünk valamit a gyermeknek. Fontos, hogy az ajándékkal ne kompenzálni akarjunk valamit, például azt, hogy nincs elég időnk a gyermekeinkre.

mila_kunis_1.jpg

Szertartások

Alakítsunk ki szertartásokat a családban, ez hozza meg az igazi ünnepi, csoda hangulatot a kicsik számára. Tegyük valóban különlegessé az estét: közös főzés, karácsonyfa díszítés, zenehallgatás, gyertyagyújtás. Ezek mind nagyon szép emlékek lesznek és a gyerekek minden évben izgatottan várják majd.

No stress

Az ünnep tényleg a nyugalomról és a szeretetről szóljon. Ne kapkodjunk, ne stresszeljünk azon, ha valami nem tökéletesen sikerül. Örüljünk annak, hogy együtt vagyunk és élvezzük ezt az időt. A gyerekeknek is ez a legjobb és nekünk is.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?