Online időpontfoglalás

Te hogyan készülnél fel, ha ott lehetnél az Oscar-gálán?

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Te hogyan készülnél fel, ha ott lehetnél az Oscar-gálán?

Az Oscar-gála a filmes világ legnagyobb eseménye, ahol a résztvevők minden évben csodásan néznek ki. Mindenki a legjobb formájában van, csillogó mosollyal és szuper ruhákban tündökölnek. Te gondolkoztál már azon, hogyan készülnél fel egy ilyen fontos napra? Mi abban szeretnénk most tanácsot adni, milyen ételeket érdemes fogyasztanod, ha egy nagy esemény előtt állsz és semmiképp sem akarsz fájó gyomorral vagy emésztési problémákkal érkezni. Ebben Kővári Erika táplálkozástudományi szakértőnk volt segítségünkre.

shutterstock_409367239.jpg

Legyen szó bálról, esküvőről, fotózásról vagy akár csak a szombat esti buliról, energiára biztosan szükséged lesz. Ezért akármennyire is szeretnél minél karcsúbbnak tűnni, semmiképp se koplalj még egy-két napig sem. Törekedj a napi 4-5-étkezésre és az elegendő folyadék bevitelére is. Ezt természetesen a hétköznapokon is szem előtt kell tartani, de egy fontos nap előtt fokozottan figyelj rá.

Gondolj csak bele, milyen megterhelő lehet a színészek, rendezők és más résztvevők számára az Oscar-gála napja? Ahhoz, hogy a sztárok tökéletesen nézhessenek ki, jól is kell érezniük magukat a bőrükben. Az étkezés az egyik elsődleges dolog, amivel tehetnek ezért.

Lássunk egy olyan étrendet, ami tartalmazza azokat a tápanyagokat, amire szüksége van a szervezetnek egy olyan esemény előtti napon, ahol bomba formában kell lenni. Mi szívesen ajánlanánk ezt bármelyik sztárnak is, úgyhogy bátran próbáld ki Te is!

  • Reggeli: Kezdd a napot egy laktató reggelivel, például 2 szelet teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóssal avokádókrémmel a tetején, mellé friss paradicsommal.
  • Tízórai: Jó ötlet ilyenkor a friss gyümölcs, egy-két narancs tökéletes választás.
  • Ebéd: A főétkezés kezdődjön egy tál zöldséges levessel. Tele van vitaminnal és a folyadékbevitelhez is hozzájárul. Ezután jöhet például egy csirkés rizottó, vagy egy halas tészta (teljes kiőrlésű tésztából).
  • Uzsonna: Ha nincs még vacsoraidő, de csillapítanád az éhséged valamivel, dobj be egy laktózmentes joghurtot.
  • Vacsora: Ne hagyd ki a vacsorát akkor sem, ha netán elmúlt hat óra. Próbáld meg kímélni a gyomrod és fejezd be a napot egy szuper salátával. Ha biztosan szeretnél jót aludni az utolsó éjszakán, legkésőbb 3 órával a lefekvés előtt egyél. Így elkerülheted a hasfájást, a rossz álmokat és a forgolódást. Másnap reggel pedig nem kell a karikák miatt aggódnod.

shutterstock_179718764.jpg

A nagy esemény előtti napon tehát arra kell figyelned, hogy amit megeszel, abban legyen annyi energia, hogy minden másra is gőzerővel tudj koncentrálni. Elképzelhető, hogy egy beszédet is kell majd tartanod (ahogyan a legtöbb sztár készül az Oscar-gálára). Ilyenkor mentálisan is sokkal könnyebben fogsz felkészülni rá, ha elegendő tápanyagot vittél be.

Lássuk, hogyan érdemes étkezni az esemény napján. Mi ezt javasoljuk:

  • Reggeli: Nagy rá az esély, ezen a napon már alig lesz arra időd, hogy hosszasan egyél, ezért szuper ötlet ilyenkor egy müzliszelet. Egy pohár frissen facsart narancslével pedig tökéletes reggeli.
  • Tízórai: Már biztosan nagy a rohanás, egy banán viszont elég energiát ad a folytatáshoz.
  • Ebéd: Grillezett hús zöldséggel. Egyszerű és könnyen emészthető. Most ez a legfontosabb.
  • Uzsonna: Ha az esti órákban lesz a várva várt esemény, akkor azt javasoljuk, legyen kéznél pár darab korpás keksz vagy puffasztott rizs. Ezeket akkor is meg tudod enni, ha már épp öltözködsz vagy frizurát igazítasz.

shutterstock_130520348.jpg

Mi az, amit mindenképp mellőzz ilyenkor az étrendből?

Nem kell részletesen kifejtenünk, miért nem érdemes ilyenkor olyan ételeket enni, amik puffasztanak. Nagyon kellemetlen lehet, ha puffadással küzdesz akkor, amikor a leginkább lapos hasra vágysz. Felsorolunk nektek néhány olyan ételt, amit a biztonság kedvéért ne egyél az utolsó napokban:

  • bab, borsó, lencse, kukorica, karfiol, alma, körte, szilva
  • szánsavas üdítők, édesítőszerek
  • túl zsíros és/vagy sós ételek
  • tejtermékek (laktózérzékenység esetében)

Tudjuk, hogy ez nem könnyű, de ne feledkezzetek meg a pihenésről sem. Aludjátok ki magatokat, hogy biztosan energikusan és jókedvűen érkezzetek a fontos eseményre.

Reméljük, ezzel a kis útmutatóval mindenkinek segíteni tudunk, aki egy fontos napra készül. Biztosak vagyunk benne, hogy már a sztárok is hasonlóképpen készülődnek a holnapi napra, így láthatjuk majd, hogyan tündökölnek a vörös szőnyegen.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?