Online időpontfoglalás

Kiropraktika szülés után

A baba körüli izgalmak és teendők közepette hajlamosak vagyunk megfeledkezni az anya egészségéről.  

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Kiropraktika szülés után

Pedig a szülés nem mindennapi megterhelés a gerinc és a medence számára, különösen, ha komplikált szülésen vagyunk túl. A szülést követően ismét sok változással nézünk szemben.

Megváltozik a kismama gravitációs középpontja, a hormonszintje, megkezdődik a tejtermelés, a mell mérete napról napra változik stb. És habár nem termelődik már relaxin hormon, hatása az ízületekre még mindig érzékelhető. A megnövekedett mellek, a folyamatos hajoló pozíció és a kisbaba tartása előrehúzzák a vállakat, megterhelik a derekat és a gerincet, így a derék- ét hátfájdalmak igen gyakoriak. A megnyúlt ínak, ízületek hatására a kismamák úgy érezhetik, nehezebb a járásuk, és a végtagok mozgatása, behajlítása.

 

HOGYAN SEGÍT A KIROPRAKTIKA AZ ANYÁNAK?

A kiropraktikai kezelés segíti, gyorsítja a szülés utáni regenerációt, oldja a kényszertartásból eredő fájdalmakat. Az ízületek szakszerű átmozgatásával és speciális mozdulatsorokkal segíti az ízületek visszaállítását, a mozgásszabadság visszanyerését. A kezelések mellett kiropraktőrünk hasznos tanácsokat, tippeket ad, milyen pozícióban üljünk, tartsuk/emeljük/ringassuk a babánkat és hogyan cipeljük a gyermekülést stb., hogy a kritikus zónákat kímélni tudjuk.

 

A KIROPRAKTIKA SEGÍT A BABÁNAK IS?

Már a méhen belüli fejlődés időszakában is számos fejlődési és később tartási hiba (például ferde fejtartás) alakulhat ki, amely a születést követően tovább romolhat. Ezek korrigálásában, kezelésében a kiropraktikának jelentős szerepe van. Gyermekkiropraktika szakrendelésünkről további információt talál ide kattintva.

Rólunk mondták

Rólunk mondták Rólunk mondták
Rólunk mondták

Kapcsolódó orvosaink

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?