Fluoridálás

A fluoridálás célja gyermekek esetében a frissen előbújt hátsó (rágó) maradó fogak védelme a szuvasodástól.

Fluoridálás

Ebben az életkorban még a szájhigiénia nem feltétlenül jó és alapos, így ezzel lehet a fogak felszínét megvédeni. Felnőtt korban erősíti a már kikopott fognyakakat, amelyek túlérzékenyek, vagy szuvasodásra hajlamosabbak.

Fogászati központunkban elérhetőek otthoni alkalmazásra kifejlesztett fogkrémek és remineralizációs anyagok – amelyek helyes használatáról minden esetben fogorvosaink adnak tájékoztatást – valamint magas fluorid tartalmú zselék, paszták, gélek és lakkok, amelyek segítségével a rendelői kezelés során gyakorolhatunk jótékony hatást a fogak védelmére.

A paszták nem csupán pótolják a fogakban az elveszett ásványi anyagokat, hanem javítják is a nyál védő tulajdonságait, és azonnali hatást eredményeznek, valamint a fogak érzékenységét is megszűntetik. Mineralizáló hatással bírnak, így használatuk javasolt fogfehérítés és fogkő-eltávolítás után, illetve megelőzés céljából, valamint fogszabályozó készülék viselésekor, illetve annak eltávolítása után is. A lakkok fognyaki terület és a koronai szélek érzékenységének csökkentésére szolgálnak, professzionális fogtisztítás és fogkőszedés utáni érzékenység csökkentésére is ajánlottak.  Segítséget nyújtanak ugyanakkor zománcsérülést (törés, kicsorbult fog) követő túlérzékenység esetén is.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?