Online időpontfoglalás

Ózonkezelés

Az ózon erős fertőtlenítő hatást tud kiváltani: elpusztítja a szuvasodást okozó baktériumok 99,9 százalékát már 30 másodperc alatt, anélkül, hogy eközben a fogat vagy a szervezetet károsítaná.

Ózonkezelés

Mi mindenre alkalmazható az ózonkezelés?

 • Fogtömés esetén: Ha mindenképpen el szeretnénk kerülni az érzéstelenítéssel, fúrással járó fájdalmat, az ózonkezelés jelenthet megoldást, segítségével a beavatkozás fájdalommentesen, gyorsan és biztonságosan végezhető el. A kezelendő fog zománcát csak „megbontani” szükséges, (amely nem tartalmaz idegeket, így teljesen fájdalommentes) hogy az ózon célba érhessen. Az ózon könnyedén áthatol a szuvas részeken, így elegendő egy mindössze 20 másodperces kezelés a szuvasodást okozó baktériumok 99,9%-nak elpusztításához. A szuvas részt nem szükséges eltávolítani, kifúrni, így a fog struktúrája kevésbé sérül. Ezt követi a fog tömése. 
   
 • Fognyaki érzékenység kezelésére: A fogak külső felszínén, az ínyszél területén különböző kopások keletkezhetnek, amiben baktériumok tapadnak meg. Az ózonkezelés segítségével ezek könnyedén elpusztíthatóak.  
   
 • Gyökérkezelés során: Célunk, hogy foggyökerekben található baktériumokat elpusztítsuk, és elősegítsük a gyulladás megszüntetését. A fertőzött gyökércsatornák ózongázzal történő fertőtlenítése a gyökérkezelés eredményességét fokozza.
   
 • Barázdazárást megelőzően a barázdák sterilizálására: A fogak felszínén található barázdák elsősorban a nehezebb tisztíthatóság miatt erősen hajlamosak a szuvasodásra. Gyermekek esetében 6-9 éves kor között érdemes ezeket speciális töltőanyaggal feltölteni, ezzel elejét vehetjük a szuvasodásnak. A feltöltés előtt ózonkezelést javaslunk, amellyel fertőtleníthetjük és előkészíthetjük a kezelendő felületet.
   
 • Fogfelszínek sterilizálására: Tömések, betétek és fogpótlások előtt a fogfelszín és kezelendő területek fertőtlenítésére. A száj nyálkahártyájának és az azt körülvevő területének fertőtlenítésére (herpesz, afta esetén): A fertőzött területek ózonkezelése elpusztítja a vírusokat és baktériumokat, rövidebb és kevésbé fájdalmas gyógyulást tesz lehetővé. 

 

Fontos, hogy a fogászati kezelések nagy része csak abban az esetben végezhető el, ha egészséges a száj nyálkahártyája és külső területe is.


Kibillent egyensúly

A fejfájás, fogfájás, különféle rágási vagy nyelési zavarok, nyaki- és vállfájdalmak, hátfájdalmak, szédülés, fülzúgás, szempanaszok, a fülcsengés, vagy a reggeli fáradtság hátterében testünk egyensúlyi helyzetének problémái is állhatnak. Ezek az egyensúlyi kibillenések nyomot hagynak a fogainkon is, felszíni kopáshoz, fokozott érzékenységhez, meglazuláshoz, fogvesztéshez is vezethetnek.

Az egyensúly helyreállítása nemcsak a zavaró tünetek megszüntetése miatt fontos. Felelős fogászati munkát kiegyensúlyozott testben érdemes végezni. Hiszen ami a szájban történik, ugyanúgy visszahat a test többi részére, mint ahogy egy korábbi sérülés vagy a szülés hathatott az állkapocsízületre és fogainkra.

Fogászati Központunkban ezért szorosan együttműködünk kiropraktőrlogopédus és nyelésterápiában jártas kollégákkal.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó ózonkezelés cikkeink Összes cikk