Ózonkezelés

Az ózon erős fertőtlenítő hatást tud kiváltani: elpusztítja a szuvasodást okozó baktériumok 99,9 százalékát már 30 másodperc alatt, anélkül, hogy eközben a fogat vagy a szervezetet károsítaná.

Ózonkezelés

Mi mindenre alkalmazható az ózonkezelés?

 • Fogtömés esetén: Ha mindenképpen el szeretnénk kerülni az érzéstelenítéssel, fúrással járó fájdalmat, az ózonkezelés jelenthet megoldást, segítségével a beavatkozás fájdalommentesen, gyorsan és biztonságosan végezhető el. A kezelendő fog zománcát csak „megbontani” szükséges, (amely nem tartalmaz idegeket, így teljesen fájdalommentes) hogy az ózon célba érhessen. Az ózon könnyedén áthatol a szuvas részeken, így elegendő egy mindössze 20 másodperces kezelés a szuvasodást okozó baktériumok 99,9%-nak elpusztításához. A szuvas részt nem szükséges eltávolítani, kifúrni, így a fog struktúrája kevésbé sérül. Ezt követi a fog tömése. 
   
 • Fognyaki érzékenység kezelésére: A fogak külső felszínén, az ínyszél területén különböző kopások keletkezhetnek, amiben baktériumok tapadnak meg. Az ózonkezelés segítségével ezek könnyedén elpusztíthatóak.  
   
 • Gyökérkezelés során: Célunk, hogy foggyökerekben található baktériumokat elpusztítsuk, és elősegítsük a gyulladás megszüntetését. A fertőzött gyökércsatornák ózongázzal történő fertőtlenítése a gyökérkezelés eredményességét fokozza.
   
 • Barázdazárást megelőzően a barázdák sterilizálására: A fogak felszínén található barázdák elsősorban a nehezebb tisztíthatóság miatt erősen hajlamosak a szuvasodásra. Gyermekek esetében 6-9 éves kor között érdemes ezeket speciális töltőanyaggal feltölteni, ezzel elejét vehetjük a szuvasodásnak. A feltöltés előtt ózonkezelést javaslunk, amellyel fertőtleníthetjük és előkészíthetjük a kezelendő felületet.
   
 • Fogfelszínek sterilizálására: Tömések, betétek és fogpótlások előtt a fogfelszín és kezelendő területek fertőtlenítésére. A száj nyálkahártyájának és az azt körülvevő területének fertőtlenítésére (herpesz, afta esetén): A fertőzött területek ózonkezelése elpusztítja a vírusokat és baktériumokat, rövidebb és kevésbé fájdalmas gyógyulást tesz lehetővé. 

 

Fontos, hogy a fogászati kezelések nagy része csak abban az esetben végezhető el, ha egészséges a száj nyálkahártyája és külső területe is.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó ózonkezelés cikkeink Összes cikk