Online időpontfoglalás

Koronavírus gyermekeknél – mit kell tudni?

Sok szülőben felmerül a kérdés, mennyire veszélyes a koronavírus a gyermekekre nézve. Dr. Jókay Kinga gyermekgyógyászunk segítségével megválaszoljuk, és elmondjuk, mire kell figyelnünk a járvány idején.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Koronavírus gyermekeknél – mit kell tudni?

Veszélyes a koronavírus a gyermekekre?

A koronavírus elsősorban az idősekre és a krónikus betegségben szenvedőkre jelent veszélyt. Gyermekeknél általában enyhe tünetek jelentkeznek, amelyek rövid időn belül maguktól gyógyulnak. A világon eddig egy gyermek veszítette életét a koronavírus következtében. A vírust ettől függetlenül ők is hordozzák és terjesztik, így az időseknek átadhatják.  

 

Mit tegyünk a járvány idején, ha gyermek valamilyen alapbetegségben szenved?

Ha a gyermeknek alapbetegsége van, például asztma, cukorbetegség, autoimmun betegség, semmiképp ne változtassunk a korábban meghatározott kezelésén: továbbra is az előírtaknak megfelelően alkalmazzuk a kezelőorvos által felírt készítményeket. Amennyiben kérdésünk van az adagolással kapcsolatban, telefonon keressük fel a kezelőorvost.

 

Halaszthatók a védőoltások beadása a járvány ideje alatt?

2 éves kor alatt egyik védőoltás sem halasztható, fontos, hogy a megfelelő időben beadásra kerüljön a járvány ideje alatt is. 2 éves kor felett halaszthatók az oltások, de csak abban az esetben, ha az összes addigi oltást megkapta a gyermek.

 

Mit tehetünk, hogy megelőzzük a fertőzés terjedését?

Alapos, gyakori kézmosással, szellőztetéssel és a felületek, játékok fertőtlenítésével sokat tehetünk azért, hogy megelőzzük a vírus terjedését. És ami a legfontosabb: maradjunk otthon!

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó cikkek Összes cikk