Online időpontfoglalás

Megfelelő szájápolás a fogszabályozás ideje alatt

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Megfelelő szájápolás a fogszabályozás ideje alatt

shutterstock_139414712.jpgA megfelelő szájápolás nagyon fontos fogaink egészsége és épsége érdekében. Fogszabályozás alatt ez még inkább igaz, hiszen a fogak mozgatása érzékenyebbé teszi a fogakat és az ínyt egyaránt. A nagyobb figyelem mellett speciális ápolásra is szükség van. Az alábbi tippekkel ebben nyújtunk segítséget:

Rögzített készülék esetén

  • Használjunk speciális fogkefét használni, amely kifejezetten erre a célra lett kifejlesztve. Segítségével a fogakat és a fogszabályozó készüléket egyaránt tökéletesen tisztán lehet tartani.
  • Ügyeljünk a helyes fogmosási technikára, hiszen a lepedék fogszuvasodást és fogínygyulladást okoz.
  • Ne feledkezzünk meg a nyelvünkről sem, itt szaporodik el ugyanis a legtöbb baktérium. Nyelvünket tisztíthatjuk a fogkefénk fejének nyelvtisztító funkciót betöltő hátsó részével, vagy használhatunk nyelvtisztító eszközt is, amelynek lapátszerű kialakítása könnyedén eltávolítja a lepedéket.
  • Érdemes fogköztisztító fogkefét beszerezni, amellyel azok a legszűkebb rések is megtisztíthatók, melyek normál fogkefével nem hozzáférhetőek.

Kivehető készülékek esetén

  • A fog és szájápolás megegyezik a fogszabályozás előtti időszakkal, itt csupán arra kell figyelnünk külön, hogy a készülék, amelyet órákon át hordunk kellően tiszta legyen.
  • A készüléket a szájból kivéve fogkefével és fogkrémmel kell megmosni. Meleg, de ne forró vízzel öblítsük le, így távolítva el a rátapadt plakkot, ami akár kellemetlen leheletet is okozhat.
  • Idővel a készüléken lerakódások keletkezhetnek, amelyet fogszabályozó tisztító tablettával tüntethetünk el, akár 20%-os ecetbe is helyezhetjük néhány órára.

Abban az esetben, ha a készüléket nem tesszük vissza tisztítás után a szájba, mindig a dobozába helyezzük, így távol tarthatjuk a szennyeződésektől és elkerülhetjük a készülék sérülését is. Fontos, hogy ne csomagoljuk papírzsebkendőbe, papírtörlőbe.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?