Online időpontfoglalás

„Nem akarok maratont futni, csak egészséges szeretnék maradni”

Mit és mennyit sportoljon, ha nem a teljesítény, hanem egészsége megőrzése a cél?

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
„Nem akarok maratont futni, csak egészséges szeretnék maradni”

A sport edzi a testet és a szellemet. Számos egészségügyi előnye van, segít a betegségek megelőzésében, az egészség fenntartásában és bizonyos esetekben a kezelésben is szerepe van. Elhatározta, hogy sportolni fog, de nem a fogyás, a versenyek vagy sporteredmények, hanem az egészsége miatt? Segítünk meghatározni, mit és mennyit sportoljon, hogy egészséges maradjon.

 

rmc_sportszures_mozgas_kivizsgalas.jpg

 

Már 1000 kalória elégetése is segít

Kutatások bizonyították, hogy már heti 1000 kalória energiafelhasználással járó mozgás is jelentős egészségügyi előnyökkel jár. Ez körülbelül ötször egy óra sétának felel meg. Az egészségügyi előnyök akkor is érvényesülnek, ha többször, rövidebb ideig mozog. 

Heti 150 perc az egészségért

Az amerikai Department of Health and Human Services egészséges felnőttek számára heti 150 perc könnyű, vagy 75 perc intenzív edzést ajánl a hét több napjára elosztva az egészségmegőrzés érdekében. Több mozgás még több egészségügyi előnnyel jár.

Az izomerősítés se maradjon ki!

Nem kell testépítésre gondolni, de az egészsége érdekében érdemes erősítő gyakorlatokat is végezni a fő izomcsoportokra legalább két alkalommal egy héten.

A nem mozgásnál bármennyi jobb

Ha nincs ideje elmenni fél órát futni, vagy egy órát edzeni, akkor se mondjon le a mozgásról! 10 perc torna otthon vagy egy buszmegállónyi séta, lift helyett lépcsőzés mindig belefér.  Ez is jobb, mint a semmi!

Ne üljön sokat!

Minél többet ül egy nap, annál nagyobb eséllyel alakulhatnak ki különböző anyagcsere problémák. Amennyire lehetséges, csökkentse az üléssel töltött percek számát. Ha ülőmunkát végez, óránként egyszer tornázzon egy kicsit, vagy sétáljon egyet a friss levegőn.

Kérjen orvosi segítséget!

Egészségi állapotának felmérése és a sérülések megelőzésének érdekében kérje ki belgyógyászaink, diabetológusaink és dietetikusunk véleményét, mielőtt életmódváltásba vagy intenzívebb sportolásba kezd – különösen akkor, ha valamilyen betegséggel vagy egészségügyi problémával küzd!

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?