Online időpontfoglalás

Járványügyi eljárásrend

Május 1-től megszűnik az egészségügyi intézményekben a kötelező maszkviselés szabálya, így már nálunk sem kell viselnie. Természetesen recepcióinkon továbbra is biztosítjuk a szájmaszkot azoknak a pácienseinknek, akik ezt igénylik.

Járványügyi eljárásrend

Pácienseinket az alábbi eljárásrend szerint látjuk el:

 

I. PRETRIÁZS

A pretriázs az a folyamat, amellyel kiszűrjük a személyesen hozzánk látogató páciensek közül a koronavírus-gyanús eseteket, célja pedig, hogy az RMC-ben mind pácienseink, mind munkatársaink számára biztonságos körülményeket teremtsünk, és minden pácienst el tudjunk látni a megfelelő időben. A koronavírus tipikus tünetei: láz, orrfolyás, köhögés, torokfájás, hányás, hasmenés.

 

Részei:

  • Időpontja előtt e-mailen megkérjük, hogy amennyiben az időpontja napján, vagy az azt megelőző napon a fenti tipikus tüneteket tapasztalja magán és a vizsgálat nem időhöz kötött, tehát halasztható, akkor mondja le időpontját és a tünetek megszűnését követően mindent elkövetünk, hogy minél hamarabb időpontot találjunk Önnek.
  • Személyes vizitre érkezéskor testhőmérséklet-mérés, kézfertőtlenítés.
  • Ha a fenti tünetek valamelyikével érkezne személyes vizitre és az orvos úgy ítéli meg, hogy saját vagy pácienseink biztonsága érdekében indokolt, akkor az ellátás előtt Covid-teszt elvégzésére kérjük. Az altatásos műtéteknél az ellátásnak minden esetben feltétele a negatív eredményű teszt. A teszteket ilyenkor az RMC ingyen biztosítja.

 

A fenti előírások pácienseink kísérőire is vonatkoznak.


II. ÓVINTÉZKEDÉSEK A RENDELŐBEN

  • Kérjük, a rendelőben kellő távolságot (legalább 1 méter) tartva várakozzanak.
  • Bejelentkezésnél kötelező a kézfertőtlenítés.
  • A szükséges fizikális vizsgálaton kívül lehetőség szerint folyamatosan legalább 1 méter távolságot tartunk az ellátott személytől.
  • A takarításnál, fertőtlenítésnél fokozottan figyelünk a hatóságok által megszabott, a fertőzésveszélyt minimalizáló előírások betartására.
  • Munkavállalóink szigorú biztonsági szabályok figyelembevételével és az előírásoknak megfelelő védőfelszerelésben dolgoznak, betegen nem jöhetnek a rendelőbe.

III. ONLINE KONZULTÁCIÓ

Professzionális online szolgáltatást nyújtunk minden olyan esetben, amikor online is teljes értékű vizitet tudunk tartani. Ha ez nem valósulhat meg, mert szakorvosunk úgy látja, személyes vizsgálatra van szükség, rendelőnkben maximális biztonságban, szigorú eljárásrend alapján látjuk el pácienseinket.


IV. PCR-teszt, Covid-19-antigéngyorsteszt és szerológiai tesztelés 

Rendelőnkben elérhető PCR-teszt és antigéngyorsteszt, valamint szerológiai vizsgálat is. A PCR- és antigéngyorstesztek az aktuális fertőzöttséget igazolják, míg a szerológiai tesztek azt mutatják ki, ha valaki korábban már elkapta a vírust, és – akár tünetmentesen – átesett a fertőzésen.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?