Járványügyi eljárásrend

Pácienseinket a pandémia alatt az alábbi eljárásrend szerint látjuk el.

Járványügyi eljárásrend

Felhívjuk pácienseink figyelmét, hogy a kormány az esetszámok emelkedése miatt újra szigorított a járványügyi szabályokon. Az RMC-ben továbbra is minden felnőtt páciensünknek kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk használata. Amennyiben maszk nélkül érkeznének a rendelőbe, a recepción biztosítunk sebészeti maszkot.


I. PRETRIÁZS

A pretriázs az a folyamat, amellyel kiszűrjük a személyesen hozzánk látogató páciensek közül a koronavírus-gyanús eseteket (tipikus tünetek: láz, orrfolyás, köhögés, torokfájás, hányás, hasmenés), célja pedig, hogy az RMC-ben mind pácienseink, mind munkatársaink számára biztonságos körülményeket teremtsünk, és minden pácienst el tudjunk látni a megfelelő időben.

Részei:

 • Vizit előtti tájékoztatás
  • A Belgyógyászat, Gyermekgyógyászat, a Magzati Medicina Központ és a Fogászati Központ szakrendelésein tünetes pácienseinket halaszthatatlan vizsgálatok esetében az egészséges páciensektől elkülönítve személyesen is ellátjuk.
  • További szakrendeléseinken Covid-gyanús pácienseket személyesen csak az RMC-ben elvégzett, negatív eredményű antigéngyorstesztet követően tudunk ellátni. A gyorsteszt ára ilyen alkalmakkor kedvezményes: 5.000 Ft. Online vizit keretében természetesen minden esetben rendelkezésre állunk.
 • Személyes vizitre érkezéskor a Covid-tünetekre vonatkozó kérdések megválaszolása az RMC recepcióján
 • Testhőmérséklet-mérés, kézfertőtlenítés

 

Ha a páciens kísérővel érkezett, akkor neki is át kell esnie a hőmérsékletmérésen és a kikérdezésen.


II. ÓVINTÉZKEDÉSEK A RENDELŐBEN

 • Kérjük, a rendelőben kellő távolságot (legalább 1 méter) tartva várakozzanak.
 • Minden felnőtt páciensünknek kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk használata. Amennyiben maszk nélkül érkeznének a rendelőbe, a recepción biztosítunk sebészeti maszkot.
 • Kivételt képeznek a kötelező maszkhasználat alól a 6 év alatti gyermekek és az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, vagy autizmus spektrumzavarral élők. Nem kötelező maszkot viselniük az Egynapos Sebészeti Központunkban való ellátás során a fektetőkben tartózkodó pácienseink sem.
 • Kisgyermekek esetében nem ragaszkodunk a maszk felvételéhez, de ha a gyermek együttműködő (általában 6 éves kor felett), akkor megkérjük rá. Csecsemők esetében kérjük, egy textilpelenkával takarják le a babahordozót.
 • Bejelentkezésnél kötelező a kézfertőtlenítés.
 • A szükséges fizikális vizsgálaton kívül lehetőség szerint folyamatosan legalább 1 méter távolságot tartunk az ellátott személytől.
 • Folyamatosan szellőztetjük a közösségi tereket is, ennek érdekében a 3. emeleti teraszajtó nyitva van, a teraszra azonban tilos kimenni.
 • A takarításnál, fertőtlenítésnél fokozottan figyelünk a hatóságok által megszabott, a fertőzésveszélyt minimalizáló előírások betartására.
 • Munkavállalóink szigorú biztonsági szabályok figyelembevételével és az előírásoknak megfelelő védőfelszerelésben dolgoznak, betegen nem jöhetnek a rendelőbe.

III. ONLINE KONZULTÁCIÓ

Professzionális online szolgáltatást nyújtunk minden olyan esetben, amikor online is teljes értékű vizitet tudunk tartani. Ha ez nem valósulhat meg, mert szakorvosunk úgy látja, személyes vizsgálatra van szükség, rendelőnkben maximális biztonságban, szigorú eljárásrend alapján látjuk el pácienseinket.


IV. PCR-teszt, Covid-19-antigéngyorsteszt és szerológiai tesztelés 

Rendelőnkben elérhető PCR-teszt és antigéngyorsteszt, valamint szerológiai vizsgálat is. A PCR- és antigéngyorstesztek az aktuális fertőzöttséget igazolják, míg a szerológiai tesztek azt mutatják ki, ha valaki korábban már elkapta a vírust, és – akár tünetmentesen – átesett a fertőzésen.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?