Online időpontfoglalás

Az irányított biofilm-terápia

Guided Biofilm Therapy avagy GBT a professzionális fogtisztítás a fogak szépségét és egészségét is szolgálja.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Az irányított biofilm-terápia

Ez a tudományosan bizonyított eljárás a homokfúvásos fogtisztításnál is kíméletesebben, eritrit alkalmazásával segít eltávolítani az ártalmas plakkot, vagyis biofilmet a fogakról és így segít megelőzni a rossz leheletet, fogágy-gyulladást, fogszuvasodást vagy fogvesztést.

A szájüregi biofilm baktériumai rongálják a fogakat és a fogak környezetét, különösen a fogínyt és a csontot, a biofilm pedig idővel fogkővé is alakulhat. Ezek a baktériumok mélyen bejuthatnak a szövetekbe, hogy aztán a teljes testben szétterjedve hozzájáruljanak a szív-és érrendszer betegségeihez és a cukorbetegség kialakulásához, de már az Alzheimer- és Parkinson-kórral, valamint a hasnyálmirigyrákkal is összefüggésbe hozták.

Az irányított biofilm-terápia keretében végzett professzionális szájhigiéné jó közérzetet ad; az eljárás inkább hasonlít egy spa-élményhez, mint fogászati kezeléshez. Fájdalommentes és nagyon kíméletes a fogakhoz.

A terápiához egy legújabb technológiájú AirFlow Master gépet használunk. Plakkfestéssel szemléltetjük a fogfelszínen és a fogkövön megtapadó biofilmet, amit fájdalommentesen eltávolítunk a fogfelszínről, vagy szükség esetén a mélyebb tasakokból is. A nagynyomású levegő, a meleg víz és az eritrit por kíméletes a fogfelszínnel, így az implantátumokkal is.

 

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?