Online időpontfoglalás

Kardiológia

A szív- és érrendszeri betegségek általában hirtelen érkező ijesztő tünetekkel jelentkeznek, ezért gyors diagnózist és gyakran ugyanilyen gyors beavatkozást igényelnek. Specialistáink felkészültek, hogy segítsenek.

Kardiológia

A kardiológia a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését, diagnosztikáját és kezelését foglalja magában. Ezen betegségek köre igen széles: a leggyakoribbak a szívritmuszavarok, az érelmeszesedés okozta koszorúér-betegségek, a szívbillentyűzavarok és a magas vérnyomás miatt kialakult betegségek. Növelik a kockázatokat a genetikailag örökölt problémák, a kor, de a mozgásszegény életmód, az elhízás és az egészségtelen táplálkozás mára a dobogó tetejére került a veszélyfaktorok listáján.

Milyen esetekben forduljunk kardiológushoz?

 • Megállapított szívbetegség (billentyűprobléma, koszorúér-betegség, szívritmus zavar, pacemaker működésében tapasztalt zavar)
 • Nyomó, szorító mellkasi fájdalom a szegycsont mögött, ami kisugározhat a bal vállba, karba
 • Erős szívdobogásérzés, szapora pulzus
 • Légszomj, nehézlégzés, időleges eszméletvesztés
 • Fáradtság, fáradékonyság, étvágytalanság
 • Dagadó alsó végtagok

A kardiológiai vizsgálat során kardiológus szakorvosunk kikérdezi a pácienst (kórelőzmény, életviteli szokások stb.), fizikális vizsgálatot, majd EKG-t végez. A panaszoktól és eredményektől függően javasolhat további kardiológiai vizsgálatokat.

Nem csak tünetek esetén érdemes azonban felkeresnie kardiológiai szakrendelésünket. 40 éves kor felett mindenkinek ajánlott a 2 évenkénti kardiológiai szűrővizsgálat, ami jelentős mértékben csökkentheti a váratlan veszélyek előfordulását és a komolyabb szívbetegségek kialakulásának az esélyét. Mindenképpen jöjjön el hozzánk kardiológiai kivizsgálásra:

 • egyenes ági rokon fiatalkori szívbetegsége esetén;
 • jelentős túlsúly, dohányzás, fokozottan stresszes, mozgásszegény életmód esetén;
 • amennyiben tudatosan életmódváltásra készül, sportolni kezd, vagy újrakezdi a fiatal korában mindennapos fizikai aktivitásait.

Rendelőnkben elérhető kardiológiai vizsgálatok:

 • EKG (elektrokardiográfia). 12 elektródával, fekvő helyzetben végzett vizsgálat, amely a szív elektromos tevékenységét ábrázolja. Segítségével kimutathatjuk az esetleges ingerképzési és -vezetési zavarokat, a korábbi szívizominfarktust, illetve az aktuális szívizom-vérellátási zavart.
 • Szívultrahang. Segítségével a szív és a benne lévő véráramlás vizsgálata történik, így megmérhetők a szív üregei, a fal vastagsága,
 •  megbecsülhető a szív pumpáló ereje. Vizsgálhatók a szívben található billentyűk, a billentyűkön átáramló vér sebessége, kimutathatók kóros áramlások, megbecsülhetők az eltérések hosszú távú hatásai.
 • Terheléses EKG – kerékpár-ergometria*. A speciális „szobakerékpárral” végzett vizsgálat során az egyre nagyobb erőkifejtést igénylő terhelés alatt folyamatos EKG-monitorozást és gyakori vérnyomásmérést végzünk. A vizsgálattal a szív- és érrendszer terhelhetőségét, illetve a terheléskor létrejött változásokat vizsgáljuk.
 • ABPM 24 órás vérnyomás-monitorozás. Hordozható készülékkel végzett vizsgálat, amely alkalmas az egész napos vérnyomásspektrum ábrázolására, a „fehér köpenyes” és az éjszakai, hajnali magas vérnyomás kimutatására, valamint a nappali és az éjszakai átlagérték mérésére.
 • Holter-monitorozás. A szív elektromos tevékenységét 24, 48, vagy 72 órán keresztül rögzítő készülékkel végzett vizsgálat, amely kimutatja az ingerképzési és -vezetési zavarokat (kórosan lassú vagy túl gyors szívverés, gyakori melléütések, szabálytalan szívverés) és az életet esetleg veszélyeztető ritmuszavarokat.

* A vizsgálatot csak a szívultrahang- és a nyugalmi EKG-vizsgálat után végezzük el.

Hivatalos sportorvosi vizsgálatot nem végzünk.

Akár rosszullét vagy valamelyik fenti tünet miatt érkezik hozzánk, akár állapotfelmérés a célja, a legkényelmesebb, ha online foglal időpontot!

 

Rólunk mondták

Rólunk mondták
 • Most először jártam magánrendelésen. Lenyűgözött a pontosság, tisztaság a teljes körű szakértelem. Dr. Bartha Elektra hozzáértése, a bánásmódja, és az egész vizsgálat nyugodt légköre lenyűgözött. Természetesen, ha gond lesz, ide fogok visszajönni. Teljesen megnyugodva mentem haza. Mindent köszönök szépen!
  49 éves női páciens
 • Professzionalizmus felsőfokon, a magyar orvosok kiválóak!
  42 éves nővér
 • Mint eddig bármikor, most is maximális biztonságban éreztem magam! Köszönöm a lehetőséget, a tudásukat és a hozzáállásukat!
  37 éves férfi páciens
 • Köszönjük, hogy ebben a zűrzavaros időszakban, amikor az állami eü sorban lemond minden vizsgálatot, volt kihez fordulnunk! Nagy terhet vettek le ezzel a vállunkról!
  51 éves termékmenedzser
 • Az emberi, közvetlen hangnem és személyre szabott figyelem nagyban emeli a szakmai tudással is megtámogatott biztonságérzetet, jó volt!
  28 éves IT szakember
 • Szeretném külön kiemelni Katona doktor és a vele dolgozó asszisztens kedvességét, figyelmességét és alaposságát. Nagyon elégedett vagyok a vizsgálattal, a nyújtott szolgáltatással.
  44 éves férfi páciens
Rólunk mondták
Rólunk mondták

Orvosaink erről a szakrendelésről

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó kardiológia cikkeinkÖsszes cikk