Gyermekgyógyászat

Hiszünk abban, hogy a gyermekek ellátása is lehet örömteli és élvezetes a gyermekek számára.

Gyermekgyógyászat

Rendelőnkben teljes körű, magas színvonalú gyermekgyógyászati ellátást biztosítunk a 0–18 éves korosztálynak teljes nyitvatartási időben. 14 szakterületen, 24 szakemberrel együttműködő csapat gondoskodik a gyermekek egyészségéről. Két gyermekgyógyászunk amerikai szakvizsgával rendelkezik.

Gyermekkorban kiemelten fontos a fejlődés és a növekedés folyamatos nyomon követése, hogy időben felfedezzük az esetleges egészségügyi problémákat, fejlődési rendellenességeket, elmaradásokat. A korai diagnosztika gyermekkorban azért is lényeges, mert számos probléma gyorsan orvosolható, illetve nagy hatékonysággal kezelhető.


Mikor forduljunk gyermekgyógyászhoz?

  • A kisbaba első életéve igen intenzív az orvosi vizitek tekintetében. A legtöbb szűrővizsgálatra, illetve oltásra ekkor kerül sor, és a szülők is inkább ekkor szorulnak tanácsokra, amelyeket a legjobb, ha szakorvostól szereznek be. (Csomagajánlatunkat erre az időszakra tekintse meg szolgáltatásainknál.)
  • 15, 18, 24 hónapos korban a fejlődés nyomon követése, prevenció, tanácsadás, illetve oltások beadása miatt
  • 2 éves kor felett érdemes évente ún. megelőző (vagy egészséges) orvosi vizitre menni. Az egyórás, amerikai protokoll szerint kidolgozott alapos kivizsgálás alkalmával gyermekorvosaink fejlődéstani szűrést és orvosi vizsgálatot végeznek, amely során korán kiszűrhetjük az esetleges problémákat, elmaradást.
  • Tinédzserkorban a gyermekorvos segíthet az életkorra jellemző kihívásokban, így például a fogamzásgátlás, szexuális felvilágosítás, HPV-oltás, illetve egészségre nevelés kapcsán (dohányzás, alkohol stb). Fontos, hogy ezeket az információkat orvostól (is) megkapják, ami talán eredményesebb, mintha csak a szülőktől hallják, és mindenképpen hasznosabb a kortársaktól vagy az internetről összeszedett információknál. Végül tanulási és szociális problémák esetén is nagy segítséget jelenthet az, hogy a gyermekorvos kiszűri, szükség van-e specialistára a nehézségek megoldásában.
  • Továbbá természetesen forduljanak gyermekorvosainkhoz bármilyen betegség vagy tünet jelentkezésekor.

Orvosaink erről a szakrendelésről

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást személyi időpontmenedzserünktől, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó gyermekgyógyászat cikkeinkÖsszes cikk