Online időpontfoglalás

Hagyományos fogszabályozó készülékek

Bár a legfőbb motiváció a fogszabályozás kapcsán a szebb mosoly elérése, a szabálytalan fogsor nem csupán esztétikai probléma.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Hagyományos fogszabályozó készülékek

Fogszuvasodást, nyelési- és beszédproblémákat is okozhat. A rendellenes fogérintkezések a rágási folyamatban állkapocs ízületi és akár emésztési rendellenességekhez is vezethetnek. Így sokkal többet nyerhetünk a fogszabályozás során, ha nem csak az arc szépségének és harmóniájának kiemelésére, hanem az állkapocs és a fogak kiegyensúlyozott működésének biztosítására is törekszünk. Ezt a komplex megközelítést valljuk fogszabályozó kezeléseink során.


A fogszabályozó készülék kiválasztása

A kezeléshez szükséges készülék típusát a fennálló elváltozás, illetve a páciens igényei határozzák meg. A fogszabályozó készülékek lehetnek kivehetőek vagy beragasztottak, utóbbiak készülhetnek fémből, de lehetnek akár fogszínűek, vagy „láthatatlanok” is.  

Beragasztott, damon rendszerű készülékek

  • biológiai határokon belül, lágy erőkkel történő fogszabályozást tesznek lehetővé
  • használatuk kevés fájdalommal jár, lehetőséget nyújthatnak a fogszabályozásban helyteremtés céljából alkalmazott foghúzás elkerülésére is
  • fém és teljesen fogszínű változatban is választhatóak
  • a kezelési idő átlagosan 1,5-2 év lehet


Kivehető, tradicionális készülék

  • általában éjszakai használatra javasolt, de néhány órán keresztül nappal is érdemes viselni, hatása ugyanis arányos a viselt órák számával
  • a fogszabályozás időtartama több tényezőtől függ, elsősorban a rendellenesség mértékétől, valamint attól is, hogy naponta hány órán keresztül és rendszeresen viseljük-e

 
Ha egy láthatatlan fogszabályzó eszközt szeretne, ismerje meg az Invisalign fogszabályzó készüléket.


Szájhigiénia a fogszabályozó kezelés közben

A szájápolási kultúra a rendszeres fogmosás mellett természetesen a fogköz- és nyelvtisztításra, valamint az ínyápolásra is kiterjed. A tökéletes szájhigiénia elengedhetetlen a fogszabályozó kezelés előtt és közben egyaránt. Esetleges fogágy gyulladás esetén a folyamat egyensúlya megbillenhet, a csontlebomlás nagy mértékűvé válhat. Ennek elkerülése érdekében a kezelés összes fázisában szájhigiéniai tanácsokkal is ellátjuk pácienseinket. További információkat az alábbi blogbejegyzésünkben találhat.


Kibillent egyensúly

A fejfájás, fogfájás, különféle rágási vagy nyelési zavarok, nyaki- és vállfájdalmak, hátfájdalmak, szédülés, fülzúgás, szempanaszok, a fülcsengés, vagy a reggeli fáradtság hátterében testünk egyensúlyi helyzetének problémái is állhatnak. Ezek az egyensúlyi kibillenések nyomot hagynak a fogainkon is, felszíni kopáshoz, fokozott érzékenységhez, meglazuláshoz, fogvesztéshez is vezethetnek.

Az egyensúly helyreállítása nemcsak a zavaró tünetek megszüntetése miatt fontos. Felelős fogászati munkát kiegyensúlyozott testben érdemes végezni. Hiszen ami a szájban történik, ugyanúgy visszahat a test többi részére, mint ahogy egy korábbi sérülés vagy a szülés hathatott az állkapocsízületre és fogainkra.

Fogászati Központunkban ezért szorosan együttműködünk kiropraktőrlogopédus és nyelésterápiában jártas kollégákkal.

Kapcsolódó orvosaink

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó hagyományos fogszabályozó készülékek cikkeink Összes cikk