Online időpontfoglalás

Invisalign First: Fogszabályozás a legkisebbeknek is!

Az Invisalign First kivehető, ezáltal könnyen tisztítható fogszabályozó eszköz, ami 8-10 éves korú gyermekek számára készült.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Invisalign First: Fogszabályozás a legkisebbeknek is!

Mit érdemes tudni az Invisalign First-ről?

Az Invisalign First  átlátszó sínsorozat (aligner), ami lehetővé teszi a maradó fogak előtöréséhez szükséges helyigény biztosítását.  A kezelést késői váltófogazatban érdemes elkezdeni, ekkor tejfogak nagy része már kiesett, de néhány közülük még a szájban van. 

 

Mi történik fogszabályozás közben a szájban?

Ahogy az animáción is látható, a szűk felső fogívet fejlesztjük úgy, hogy ezzel egy tág fogívet alakítunk ki, ami kezelés nélkül nem jönne létre, így a maradó fogak is nagyobb ívbe fognak előtörni.  

 

 

Miért jó már gyermekkorban elkezdeni a fogszabályozást?

Megelőzzük a későbbi maradó fogak torlódását azáltal, hogy a fogívek fejlesztésével szélesebb fogív, így több hely keletkezik a szájban. A maradó fogak jobb helyzetben törhetnek elő, amivel elkerülhetjük a későbbi fogszabályozást vagy jóval rövidebb későbbi fogszabályozási folyamatra lesz szükség. 

A harmonikus fogívek kialakításán túl komplexebb korrekciók is megoldhatók az Invisalign rendszer segítségével. Korrigálhatjuk a mély- vagy nyitott harapást, segíthetjük az alsó állcsontot az előre irányuló fejlődésben. Ha a funkcionális eltéréseket fiatal korban észleljük (rövid nyelvfék, fordított nyelés), akkor a terápiás folyamat jól tervezhető, és ez a fogszabályozást segíti, meggyorsíthatja – ami gyermeknek és szülőnek egyaránt jó hír. 

 

Miért jobb az Invisalign, mint a hagyományos fogszabályozó eszköz?

Az Invisalign innovatív, fájdalommentes fogszabályzási módszer, ami személyre szabottan a páciensek paramétereire készített sínekből áll. Kivehető, ebből adódóan egyszerűen tisztíthatóak a fogak, átlátszóságuknak köszönhetően minden életstílushoz és élethelyzethez alkalmazkodnak. Mivel nincs benne fém, mások számára szinte észrevehetetlen és minden kényelmetlenséget nélkülöz. 

 

Dr. Csermely Márta

fogszabályozó szakorvos

Kapcsolódó orvosaink

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó cikkek Összes cikk