Érsebészet

A visszérbetegség legismertebb tünetei a kidudorodó, deformált vénák, a lábak fáradékonysága és görcsölése, valamint feszülése.

Érsebészet

A visszér kialakulásuk oka lehet a megterhelő állómunka, de az öröklött hajlam is gyakori tényező. A kezeletlen visszerek nemcsak esztétikai problémát jelentenek, hanem komoly egészségügyi szövődményekkel járnak, súlyos esetben lábszárfekélyhez vagy akár trombózishoz is vezethetnek. A visszérbetegség azonban eredményesen kezelhető a megfelelő beavatkozások segítségével.

Visszérkezelések:

  • Injekciós kezelés (szkleroterápia): Alkalmas a visszértágulat végleges megoldására. Az injekciós kezelés során olyan gyógyszert fecskendezünk az érbe, mely a belső réteget lehámlasztja, ezáltal az ér fala a szemben lévő érfallal összetapad, összehegesedik. A kezelés gyors, egyszerű, ambulánsan végezhető, az eredmény látványos. Ez az eljárás elsősorban a kisebb átmérőjű tágulatok (seprűvénák, hálózatos visszerek) kezelésére megfelelő.
  • Habos injekciós kezelés: Kifejezetten nagy méretű visszereket is tudunk injekciós módszerrel kezelni a gyógyszer fecskendezés előtti habosításával. A habosítás jelentősen fokozza a gyógyszer hatását, alkalmas a visszértörzsek és a jelentősen tágult oldalágak, valamint a beömlő szakaszok kezelésére is. Az injekciós beavatkozások előnye, hogy nincsenek vágások, műtéti metszések, tehát nem maradnak vissza hegek a lábon.
  • Visszérműtét: A visszér műtéti úton történő kezelésénél a visszereket kivesszük, és alig észrevehető apró szúrásokkal eltávolítjuk.

Orvosaink erről a szakrendelésről

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást személyi időpontmenedzserünktől, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?