Online időpontfoglalás

iTOP (individually trained oral prophylaxis) kezeléssorozat

Ez egy olyan kezeléssorozat, ahol személyreszabott szájhigiénés tanácsadást és gyakorlati oktatást nyújtunk pácienseinknek.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
iTOP (individually trained oral prophylaxis) kezeléssorozat

A kezelés fő célja, hogy mindenkinek személyesen megtanítsuk a megfelelő otthoni szájápolási szokásokat. Nincs két ugyanolyan fogazattal rendelkező ember, így a megfelelő szájhigiénia kialakítása és fenntartása is személyre szabott eszközökkel és technikákkal érhető el.

Kinek, mikor ajánljuk?

Alapvetően: mindenkinek, hiszen az egészséges ínyállapot fenntartása minden ember számára kedvező, megelőzve ezzel a későbbi fogágybetegség esetleges kialakulását, valamint az azt kísérő gócbetegségeket is.

Egészséges íny, egészséges szervezet: ha nem tanuljuk meg elsajátítani a helyes szájápolási szokásokat, a kialakuló ínygyulladás gócként jelenhet meg a szervezetben és másodlagos gócbetegségek kialakulását okozhatja. Ilyenek többek között a szívbelhártya gyulladás, az érszűkület, az ízületi protézisek körüli gyulladás, a diabétesz, légúti és tüdőbetegségek, valamint terhességi komplikációk, mint az alacsony születési súly, a koraszülés, a terhességi magas vérnyomás és toxémia.

Még fokozottabban ajánljuk:

  • fogágybeteg pácienseknek
  • nagyobb fogászati szanáláson áteső pácienseknek (komplexebb kezelési tervvel összefüggésben)
  • általános vagy fogászati rizikópácienseknek (diabétesz, dohányzás, implantátum beültetés nagyobb csontpótlással)

A kezelés menete, időtartama

Az iTOP lehet része a páciens fogászati kezelésének vagy akár egy különálló kezelési programot is jelenthet azon pácienseknek, akik évi 1-2 alkalommal visszajárnak dentálhigiéniai kezelésekre.

Az iTOP előtt javasolt egy - szükség esetén akár orvosi kontrollal egybekötött - professzionális fogtisztításon részt venni. Az első iTOP konzultáción megtörténik a jelenlegi szájápolási szokások kielemzése, valamint alap szájhigiénés információkkal látjuk el pácienseinket: megismerhetik a kézi fogkefe és fogközkefék helyes használatát, egy „Touch to Teach” típusú gyakorlati oktatással egybekötve.

Két hét otthoni gyakorlást követően a 2. iTOP konzultáción megtörténik az elsajátított szájápolási szokások kielemzése, valamint ez alkalommal lehetőség van a technika finomítására, illetve speciális kiegészítő szájhigiénés eszközök megismerésére.

Az egészséges ínyállapot hosszútávon történő fenntartása érdekében javasoljuk a szájápolási szokások 3-12 havonta történő kontrollját, amennyiben szükséges, professzionális fogtisztítással egybekötve.

Milyen eredményeket várhatunk az iTOP kezeléstől?

Számos betegség megelőzhető a megfelelő szájhigiénia betartásával:

  • fog és fogíny megbetegedés megelőzése: gyulladás és fájdalommentes, egészséges, nem vérző íny
  • fogágybetegség kialakulásának megelőzése (fogágybetegség miatti fogelvesztés rizikójának csökkenése)
  • már kialakult fogágybetegség további progressziójának megakadályozásának kulcstényezője a megfelelő szájhigiénia
  • fogászati okokra visszavezethető másodlagos gócbetegségek kialakulásának megelőzése

 

 

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?