Online időpontfoglalás

Szűrővizsgálatok és dentálhigiéniai kezelések

A fogászati állapotfelmérés során meghatározzuk, milyen kezelésre van szükség az egészséges fogak és íny helyreállítása, vagy megtartása érdekében.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Szűrővizsgálatok és dentálhigiéniai kezelések

Az alapos vizsgálat nem csak a meglévő, illetve kezdődő problémák felkutatására terjed ki, szem előtt tartjuk az esztétikumot, az állkapocs és a szájüreg egészét. A szűrővizsgálat állandó része a dentálhigiéniai tanácsadás, illetve szükség esetén képzés is. A fogászati állapotfelmérés során egyúttal szájüregi rákszűrő vizsgálatot is végzünk. Érdemes félévente szűrővizsgálatra jelentkezni, és egyúttal professzionális fogtisztítást is végeztetni, amennyiben szükséges fogaink egészsége és szépsége érdekében.


A vizsgálat a következő lépések szerint zajlik:

  1. Először extraorális vizsgálatot végzünk, azaz megtekintjük az arcot, nyakat, összehasonlítjuk a két oldalt.
  2. Ezután megtapintjuk a nyakat és a submandibuláris régiót, esetleges megnagyobbodott nyirokcsomót keresve.
  3. Ezután a teljes száj vizsgálata következik, alsó, felső fogazat, íny, buccák, szájfenék, palatum, majd és a nyelv alatti régió.
  4. 40 év felett parodontológiai státusz felvétele történik.
  5. Panoráma felvétel készítése minden esetben megtörténik (kivéve a terhes kismamákat).
  6. Helyi röntgen készítése gyökérkezelt fogak esetén, amennyiben az OP felvételen inkomplett gyökértömés vagy periapikális gyulladásra való jel található.
  7. Minden információt megfontolva elkészítjük a kezelési terv /eket. Azokat a páciens kérésére, illetve vele történő egyeztetés alapján vagy a teljes szájra, vagy a kért régióra, illetve a prioritások figyelembevételével készítjük.

Kibillent egyensúly

A fejfájás, fogfájás, különféle rágási vagy nyelési zavarok, nyaki- és vállfájdalmak, hátfájdalmak, szédülés, fülzúgás, szempanaszok, a fülcsengés, vagy a reggeli fáradtság hátterében testünk egyensúlyi helyzetének problémái is állhatnak. Ezek az egyensúlyi kibillenések nyomot hagynak a fogainkon is, felszíni kopáshoz, fokozott érzékenységhez, meglazuláshoz, fogvesztéshez is vezethetnek.

Az egyensúly helyreállítása nemcsak a zavaró tünetek megszüntetése miatt fontos. Felelős fogászati munkát kiegyensúlyozott testben érdemes végezni. Hiszen ami a szájban történik, ugyanúgy visszahat a test többi részére, mint ahogy egy korábbi sérülés vagy a szülés hathatott az állkapocsízületre és fogainkra.

Fogászati Központunkban ezért szorosan együttműködünk kiropraktőrlogopédus és nyelésterápiában jártas kollégákkal.

Rólunk mondták

Rólunk mondták Rólunk mondták
Rólunk mondták

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó szűrővizsgálatok és dentálhigiéniai kezelések cikkeink Összes cikk