Online időpontfoglalás

Aneszteziológia

Endoszkópos vizsgálataink, Egynapos Sebészeti Központunkban végzett műtéteink esetén aneszteziológus szakorvosaink biztosítják az altatást, illetve ha pácienseink szeretnék, fogászati ellátásainkat is kérhetik altatásban.

Aneszteziológia

Műtétek esetén a páciensekkel a beavatkozás előtti napokban az operáló orvos, majd az aneszteziológus szakorvos személyesen egyeztet, valamint elvégezzük az esetleg szükséges vizsgálatokat. A műtét előtti kivizsgálás jellemzően a következőket tartalmazza (orvosi indokoltság esetén lehet eltérés): 

Altatás esetén:

  • 12 elvezetéses EKG
  • Mellkasröntgen (kivéve terhességmegszakítás)
  • Labor: vércsoport-meghatározás és ellenanyagszűrés, vérkép, süllyedés, ionok (Na, K), CN, kreatinin, vércukor, Se bilirubin, SGOT, SGPT, GGT, protrombin, INR, t. vizelet

Helyi érzéstelenítés esetén:

  • 12 elvezetéses EKG
  • Mellkasröntgen (ha az alapbetegség indokolja)
  • Labor: vérkép, süllyedés, ionok (Na, K), CN, kreatinin, vércukor, Se bilirubin, SGOT, SGPT, GGT, trotrombin, INR, t. vizelet

 

Az altatóorvos feladata a műtét alatti érzéstelenítés, valamint a légzés, a vérkeringés és a szervek működésének ellenőrzése és fenntartása, az operáló orvossal együttműködve.

Orvosaink erről a szakrendelésről

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?