Online időpontfoglalás

Érsebészet

A visszérbetegség legismertebb tünetei a kidudorodó, deformált vénák, a lábak fáradékonysága és görcsölése, valamint feszülése.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Érsebészet

A visszér kialakulásuk oka lehet a megterhelő állómunka, de az öröklött hajlam is gyakori tényező. A kezeletlen visszerek nemcsak esztétikai problémát jelentenek, hanem komoly egészségügyi szövődményekkel járnak, súlyos esetben lábszárfekélyhez vagy akár trombózishoz is vezethetnek. A visszérbetegség azonban eredményesen kezelhető a megfelelő beavatkozások segítségével.

Visszérkezelések:

  • Injekciós kezelés (szkleroterápia): Alkalmas a visszértágulat végleges megoldására. Az injekciós kezelés során olyan gyógyszert fecskendezünk az érbe, mely a belső réteget lehámlasztja, ezáltal az ér fala a szemben lévő érfallal összetapad, összehegesedik. A kezelés gyors, egyszerű, ambulánsan végezhető, az eredmény látványos. Ez az eljárás elsősorban a kisebb átmérőjű tágulatok (seprűvénák, hálózatos visszerek) kezelésére megfelelő.
     
  • Habos injekciós kezelés: Kifejezetten nagy méretű visszereket is tudunk injekciós módszerrel kezelni a gyógyszer fecskendezés előtti habosításával. A habosítás jelentősen fokozza a gyógyszer hatását, alkalmas a visszértörzsek és a jelentősen tágult oldalágak, valamint a beömlő szakaszok kezelésére is. Az injekciós beavatkozások előnye, hogy nincsenek vágások, műtéti metszések, tehát nem maradnak vissza hegek a lábon.
     
  • Visszérműtét: A visszér műtéti úton történő kezelésénél a visszereket kivesszük, és alig észrevehető apró szúrásokkal eltávolítjuk.

Kapcsolódó orvosaink

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?