Online időpontfoglalás

Foglalkozás-egészségügy

Törvény szabályozza, hogy a munkáltatóknak foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás igénybevételével kell gondoskodniuk munkavállalóikról. Hiszünk benne, hogy ennek a jogszabályok szerinti működésen túl is fontos szerepe van. Többszörösen megtérül, ha figyel

Foglalkozás-egészségügy

Törvény szabályozza, hogy a munkáltatóknak foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás igénybevételével kell gondoskodniuk munkavállalóikról. Hiszünk benne, hogy ennek a jogszabályok szerinti működésen túl is fontos szerepe van. Többszörösen megtérül, ha figyelünk munkatársaink egészségére, hiszen egészségesen nemcsak hatékonyan, de kiegyensúlyozottan és boldogan végzik munkájukat.

A foglalkozás-egészségügyi ellátás amellett, hogy biztosítja a dolgozók munkaköri és személyi alkalmasságát, prevenciós tevékenység is, segít kiszűrni a foglalkozáshoz kapcsolódó és egyéb betegségeket. Foglalkozás-egészségügyi szakorvosunk a munkáltatóval együttműködve biztosítja a jogszabályokban meghatározott feladatokat, elvégzi a dolgozók foglalkozás-egészségügyi besorolásának megfelelő munkaalkalmassági vizsgálatot, valamint részt vesz a megelőzési stratégia kialakításában.


Mit tartalmaz egy foglalkozás-egészségügyi vizsgálat, felmérés?

  • Általános belgyógyászati vizsgálat (vérnyomás-, pulzus-, testsúlymérés, kórtörténet, rizikófaktorok)
  • Látásélesség-vizsgálat, színlátásvizsgálat
  • Munkapszichológiai tesztvizsgálat (a dolgozókkal munkapszichológiai kérdőívet töltetünk ki, eleget téve a fokozott pszichés terhelésnek kitett munkavállalókra vonatkozó előírásoknak)
  • Neurológiai vizsgálat – a mozgásszervi és organikus idegrendszeri, illetve pszichés panaszokra, tünetekre koncentrálva, mivel nemzetközi foglalkozás-egészségügyi felmérések szerint a keresőképtelenség hátterében leggyakrabban ezek az okok állnak
  • Szűrő-audiometriás műszeres hallásvizsgálat
  • A kockázatelemzési dokumentum hitelesítése
  • Higiénés szemle lebonyolítása és a dokumentum elkészítése
  • Elsősegélynyújtó hely ellenőrzése, igény szerint tesztvizsgával összekötött elsősegélynyújtó oktatás szervezése
  • További vizsgálatok, amelyeket a törvény specifikusan előír, illetve a munkáltató meghatároz

 

Célszerű és a munkáltató számára is könnyen áttekinthető, ha a munkavállalók munkaalkalmassági orvosi vizsgálata közel egy időben történik meg. A dolgozók foglalkozás-egészségügyi ellátása rendelőnkben vagy – igény szerint – a munkáltató telephelyén végezhető el.

Orvosaink erről a szakrendelésről

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?