Online időpontfoglalás

Fül-orr-gégészet

A felső légúti megbetegedések és szövődményeik, fertőzések, allergia és külső fizikai hatások is okozhatják az orrüregek, a torok, a hangképző szervek vagy hallójáratok megbetegedését. Hatékony segítséggel várják az RMC felkészült fül-orr-gégész orvosai.

Fül-orr-gégészet

A nyelés, a légzés nehézségei, vagy az alvást nehezítő horkolás éppúgy fül-orr-gégészeti megoldást kívánnak, mint a fülben jelentkező hallás- és egyensúlyzavarok. Szakértőink hatékony kezelésekkel és speciális terápiás megoldásokkal készültek fel a torok, a garat, az orrüregek és az légúti allergiás panaszok gyógyítására felnőttek és gyermek esetén is.

Mikor keresse az RMC fül-orr-gégész szakrendelését?

A gyermekek esetén a hetekig fennálló, sorozatosan visszatérő felső légúti fertőzésekkel, az állandó orr dugulással, a nyitott szájjal lélegzéssel, a horkolással érdemes szakorvoshoz fordulni. A gyermekeknél gyakori felső légúti megbetegedések szövődményei és a középfülgyulladás tartós kezelése kiemelt szakértelmet kíván. Ahogy felnőttek esetén a fülzúgás, halláscsökkenés, a makacs orrdugulások, hangképzési zavarokis.

Foglaljon időpontot, hogy hatékony orvosi segítséghez jusson az RMC szakrendelésén a következő problémákkal:

 • Makacs torokfájdalom, rekedtség, hangképzési zavarok.
 • Rendszeresen begyulladó, problémát okozó torok- és orrmandulák
 • Idült, nem múló gyulladásos panaszok az orrban, illetve a garat és gége területén
 • Orrdugulás, -szárazság, -folyás, -váladékozás, -vérzés, -sérülés
 • Nyelési fájdalom és zavarok
 • Garatproblémák, gombóc- vagy idegentest-érzet a torokban
 • Orrlégzési nehézségek nem múló orrdugulás
 • Megállíthatatlan tüsszögés és allergiás orrpanaszok
 • Horkolás
 • Füldugulás, -fájdalom, -viszketés, -vérzés, -váladékozás, -zúgás, -sérülés
 • Hallásprobléma, hirtelen halláscsökkenés és ehhez kapcsolódó szédülés
 • Feji-nyaki duzzanatok, daganatok

Speciális figyelem a gyermekeknek

A teljes értékű gyermekkor örömeit teheti tönkre egy látszólag egyszerű megfázás szövődményeiből való lassú felépülés, a makacs mandulagyulladás, vagy a rendszeresen jelentkező allergia. Ha gyermek esetén a már kipróbált kezelések, gyógyszerek csak átmeneti megoldásokat hoztak, keresse fül-orr-gégész specialistáinkat!

Ha két évnél fiatalabb gyermek légző és hallószervi problémáival fordulna hozzánk, keresse elismert gyermekgyógyász szakorvosainkat ITT !


Különleges megoldás gyermekkori középfülgyulladásra

A középfül gyulladása rendkívül gyakori probléma a gyermekeknél, amely akár néhány évente is újra jelentkezhet, és a 2-5 éves gyermekek akár 40 százalékát is érintheti. Érdemes tudni, hogy a betegség nem csupán kellemetlenséggel és fájdalommal jár, de gátolja a belsőfül működését, ami hallásromlást és tartós probléma esetén beszédfejlődési zavarokat okozhat.

Az RMC különleges, egynapos sebészeti megoldásként vezette be az úgynevezett dobüregi szellőztető tubus (grommet) alkalmazását, amely tartós megoldást jelenthet a tartós, nehezen kezelhető középfülgyulladástól szenvedő gyermekek számára.

Tudjon meg többet az eljárásról ITT !


Audiológiai vizsgálatok a tiszta hallásért

A hallásvesztés, a hallás romlása mára nem csak időskori probléma. A minden embert naponta érő zajterhelés már fiatal korban is lépésről-lépésre veheti el a különböző hangfrekvenciák érzékelésének képességét. Mivel fokozatos változásról van szó, a legtöbben észre sem veszik, hogy gond lenne a hallásukkal. Ha úgy érzi, nincs probléma a fülével, mégis környezete számára zavaróan hangosan nézi a tévét, nehezen hall meg egy beszélgetést, vagy tartós fülzúgást tapasztal, ajánljuk audiológiai szakrendelésünk felkeresését!

Keresse audiológusainkat, és foglaljon időpontot hallásvizsgálatra, hallásszűrésre ITT !

Rólunk mondták

Rólunk mondták
 • Bárcsak így működne a hazai egészségügy minden intézménye. Ha szükség lesz rá, IDE VISSZATÉREK!
  39 éves férfi páciens
 • Köszönöm, hogy a doktor úr látatlanban is tudott segíteni, köszönöm a kedves kolléganőinek is segítőkész hozzáállást.
  40 éves édesanya
 • Az orvosi ellátással maximálisan elégedett vagyok. Gyors, profi ügyintézés, minden rendben ment.
  34 éves férfi páciens
 • Maximálisan meg voltam/vagyok elégedve. Bárcsak hamarabb kértem volna időpontot, akkor hamarabb orvosolták volna a problémám. Legközelebb nem várok.
  46 éves női páciens
Rólunk mondták
Rólunk mondták

Orvosaink erről a szakrendelésről

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó fül-orr-gégészet cikkeinkÖsszes cikk