Online időpontfoglalás

Logopédia, nyelésterápia, myofunkcionális tréner

Sok esetben azért alakul ki beszédhiba, mert a nyelv, a fogak és az állkapocs elhelyezkedése, viszonya nem megfelelő, így különböző nyelési diszfunkciók, illetve a beszédhangok ejtésének zavarai lépnek fel.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Logopédia, nyelésterápia, myofunkcionális tréner

Ezen nyelési problémák és beszédhibák megoldásában logopédus-beszédtanárunk nyújt segítséget, nem csak gyermekeknek. Felnőttek esetében akkor lehet rá szükség, ha gyermekkorban nem foglalkoztak a problémával, illetve bármikor kialakulhat, ha a fogívben, az állkapocs ízületben, vagy a rágóizmokban valamilyen változás áll be. 


Myofunkcionális tréner a gyermekkori ujjszopás elhagyásáért, a helyes rágásért, száj- és nyelvmozgásokért

Kisgyermekek esetében egy nagyon modern, innovatív eszközt használunk az ún. myofunkcionális trénert. Az arcunk és fogsorunk helyes, szabályos és harmonikus fejlődését a helytelen táplálkozási folyamatok, a nem megfelelő rágás, a hibás száj és nyelvmozgások és különféle rossz szokások is negatívan befolyásolhatják. Az egyik legkárosabb szokás a gyermekek „időn túli” ujjszopása és cumizás: nyitott harapást eredményezhet, helytelen légzés és nyelvlökéses nyelés alakulhat ki tőle, amely később számos súlyos probléma forrásává válhat, ezért kezelni szükséges.

Miért fontos a helytelen ízületi- és izomműködést, valamint a „rossz szokásokat” kezelni?

  • a nyelvlökéses nyelés hatására harapási rendellenesség, fognövekedési problémák, és beszédhibák alakulhatnak ki (pl.: keresztharapás, kifelé vagy befelé dőlő fogívek, pöszeség stb.)
  • az állkapocsízület működési zavarai a gerinc-nyak-fej régió elváltozását is maga után vonhatják
  • ez fogszuvasodást, ínygyulladást, a fogak kilazulását vagy a fogak elveszítését is jelentheti

Miben segíthet a myofunkcionális tréner?

  • az „időn túli” ujjszopás vagy cumizás leküzdésében
  • a növekvő fogak elhelyezkedésének korrigálásában
  • a fogszabályozási folyamat előkészítésében és lerövidítésében
  • az állcsontok megfelelő fejlődésében
  • a nyelvlökéses nyelés megszüntetésében
  • az állkapocsízület működési zavarainak, az izmok helytelen működésének korrigálásában.

Kibillent egyensúly

A fejfájás, fogfájás, különféle rágási vagy nyelési zavarok, nyaki- és vállfájdalmak, hátfájdalmak, szédülés, fülzúgás, szempanaszok, a fülcsengés, vagy a reggeli fáradtság hátterében testünk egyensúlyi helyzetének problémái is állhatnak. Ezek az egyensúlyi kibillenések nyomot hagynak a fogainkon is, felszíni kopáshoz, fokozott érzékenységhez, meglazuláshoz, fogvesztéshez is vezethetnek.

Az egyensúly helyreállítása nemcsak a zavaró tünetek megszüntetése miatt fontos. Felelős fogászati munkát kiegyensúlyozott testben érdemes végezni. Hiszen ami a szájban történik, ugyanúgy visszahat a test többi részére, mint ahogy egy korábbi sérülés vagy a szülés hathatott az állkapocsízületre és fogainkra.

Fogászati Központunkban ezért szorosan együttműködünk kiropraktőrlogopédus és nyelésterápiában jártas kollégákkal.

Kapcsolódó orvosaink

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó logopédia, nyelésterápia, myofunkcionális tréner cikkeink Összes cikk