Dietetika szülés után

Nem csak a várandósság, de az azt követő időszak is rendkívül fontos a táplálkozás tekintetében és odafigyelést igényel, amelyet nagyban megkönnyíthet, ha szakszerű segítséget kapunk.

Dietetika szülés után

A gyermekágyas időszak, illetve a szoptatás komolyan igénybe veszi az anya szervezetét, így a megfelelő vitamin-, ásványi anyag és tápanyagbevitel elengedhetetlen. A kisbaba ugyan megkap mindent az anyatejen keresztül, amire szüksége van, de azáltal ki is vonja az anya szervezetéből, amit ha nem pótlunk megfelelően, hiány léphet fel. Mindez tovább rontja a fárasztó első hónapokban a kismama fittségét, vitalitását.

A másik nagy kérdés ezen időszakban, a várandósság alatt felszedett plusz kilók leadása körüli aggodalom. A „lefogyok majd, ha nem szoptatok” és „a szülés után 6 héttel már egy deka sincs rajtam” szélsőségek között létezik az arany középút, amely megfelelő, jól átgondolt étrenddel megvalósítható. Ez pedig nem csak a kismama testi, de a lelki egészségéhez is hozzájárul.

Vannak speciális esetek, ilyen például, ha a szoptatott kisbaba, valamire allergiás, ezért az édesanyjának ki kell vezetnie azon ételeket az étrendjéből a szoptatás idejére. A feladat itt egyrészt az összes kerülendő táplálék meghatározása (van, amiről nem is gondolnánk, hogy pl. tejet tartalmaz), illetve amennyire lehet a helyettesítő ételek megtalálása, így nem jelent akkora lemondást a speciális diéta és a már említett vitamin-és tápanyag szükségletre is oda tudunk figyelni.

Rólunk mondták

Rólunk mondták Rólunk mondták
Rólunk mondták

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó dietetika szülés után cikkeink Összes cikk