Online időpontfoglalás

Dietetika szülés után

Nem csak a várandósság, de az azt követő időszak is rendkívül fontos a táplálkozás tekintetében és odafigyelést igényel, amelyet nagyban megkönnyíthet, ha szakszerű segítséget kapunk.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Dietetika szülés után

A gyermekágyas időszak, illetve a szoptatás komolyan igénybe veszi az anya szervezetét, így a megfelelő vitamin-, ásványi anyag és tápanyagbevitel elengedhetetlen. A kisbaba ugyan megkap mindent az anyatejen keresztül, amire szüksége van, de azáltal ki is vonja az anya szervezetéből, amit ha nem pótlunk megfelelően, hiány léphet fel. Mindez tovább rontja a fárasztó első hónapokban a kismama fittségét, vitalitását.

A másik nagy kérdés ezen időszakban, a várandósság alatt felszedett plusz kilók leadása körüli aggodalom. A „lefogyok majd, ha nem szoptatok” és „a szülés után 6 héttel már egy deka sincs rajtam” szélsőségek között létezik az arany középút, amely megfelelő, jól átgondolt étrenddel megvalósítható. Ez pedig nem csak a kismama testi, de a lelki egészségéhez is hozzájárul.

Vannak speciális esetek, ilyen például, ha a szoptatott kisbaba, valamire allergiás, ezért az édesanyjának ki kell vezetnie azon ételeket az étrendjéből a szoptatás idejére. A feladat itt egyrészt az összes kerülendő táplálék meghatározása (van, amiről nem is gondolnánk, hogy pl. tejet tartalmaz), illetve amennyire lehet a helyettesítő ételek megtalálása, így nem jelent akkora lemondást a speciális diéta és a már említett vitamin-és tápanyag szükségletre is oda tudunk figyelni.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?