Online időpontfoglalás

Allergia- és asztmakezelés a várandósság ideje alatt

A babavárás során megváltozik a szervezet hormonháztartása, mely a meglévő allergia intenzitására is hatással van. Az allergiás kismamák általában nem szedhetik ugyanazokat a gyógyszereket, amiket korábban.

Allergia- és asztmakezelés a várandósság ideje alatt

 Ez azonban nem jelenti azt, hogy a babavárás ideje alatt nincs más választásuk, és el kell viselniük az állandó orrdugulást, szemviszketést, bőrkiütést és az allergia további tüneteit.

Allergológus szakorvosunk a következőkkel tudja segíteni az allergiás várandósokat:

  • Allergia gyógyszeres kezelése: Áttekinti az eddigi gyógyszerezést, kiválasztja azokat a terápiás lehetőségeket és lokális szereket (a recept nélküli készítmények is nagyon erős hatásúak lehetnek), melyek biztonságosan alkalmazhatók a várandósság ideje alatt is.
  • Táplálkozási tanácsadás: Sok tévhit él a várandósság alatti diétáról. A divat diéták, az ál-természetes diéták akár árthatnak is a babának. Allergológusunk egyénre szabott, allergia specifikus táplálkozási tanácsokat ad a leendő édesanyáknak.
  • Allergia megelőzése a születendő babánál: A leendő szülők bevonásával feltérképezi a kórelőzményt, a jellemzően tünetet okozó allergének sorát, és táplálkozási valamint életmód tanácsokkal látja el a szülőket, hogy születendő babájuknak minél kisebb eséllyel legyenek allergiás panaszai a későbbiekben.
  • Asztma gyógyszer beállítása: Ebben az időszakban különösen fontos, hogy az asztma kontrollált legyen, ami azt jelenti, hogy az édesanya panasz-és tünetmentes és jók a légzésfunkciós paraméterei. Az édesanya jó oxigénellátásától függ a babáé is.  A várandósság alatt adható gyógyszerek megfelelő beállítása mellett az asztmás várandósainknak javasolt allergológiai vizit szerves részét képezi az életmód tanácsadás is.

Kapcsolódó orvosaink

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?