Online időpontfoglalás

Down-kór szűrés a legmodernebb vizsgálati módszerrel

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Down-kór szűrés a legmodernebb vizsgálati módszerrel
h_653046726.jpg
A Rózsakert Medical Center a legkorszerűbb kromoszóma-rendellenesség szűrési módszert használja, amellyel pácienseink a lehető legpontosabb eredményt kaphatják születendő gyermekükről. A Fetal Medicine Foundation (FMF London) ajánlása szerinti eljárás segítségével a kóros esetek 95 százalékos biztonsággal kiszűrhetőek, a tévesen pozitív esetek aránya a felére csökken.

A kockázatelemzés klinikánkon nem csak a nyaki redő és a biokémiai paraméterek figyelembe vételével történik, hanem a vizsgálatot kiterjesztjük az orrcsont, az arcszög, a magzat szívében illetve egy speciális vénájában lévő véráramlásra is.

Ezek a kiváló eredmények a hagyományos Down-szűrési módszerrel nem érhetőek el. A hazánkban széles körben alkalmazott egyszerű, csak a nyaki redő mérését és a biokémiai paramétereket figyelembe vevő kockázatelemző módszer csupán 80-85 százalékos pontosságú. A mára már elavultnak tekinthető AFP vizsgálati módszer nem képes a vizsgálat finomításához szükséges paramétereket figyelembe venni, így nem tud kellő pontosságú, így megnyugtató eredményt adni a kismamák részére.

Az RMC által használt High-end ultrahangkészülék és a kiterjesztett első trimeszteri szűrési módszer segítségével a szűrhető fejlődési rendellenességek kétharmada már a 12. terhességi héten felismerhető. Az alapos ultrahang vizsgálat, nemcsak a Down-szűrés hatékonyságát növeli, hanem az egyéb fejlődési rendellenességek korai felismerését is lehetővé teszi. Ez az eljárás jelenleg, a fejlett világban alkalmazott legkorszerűbb eljárás.

Az ultrahangvizsgálatot ideális a 12-13. terhességi héten elvégezni, amely 20-60 percet vesz igénybe. Ennyi idő alatt lehet mindenre kiterjedő elemzést készíteni és tapasztalataink szerint a kismamák örömmel fogadják, mivel mindvégig láthatják magzatukat. Az eredményt pedig a páciens a vizsgálat után néhány órán belül - délutáni vizsgálat esetén a következő napon - megtudja.

Az FMF által kifejlesztett kockázatelemző módszert és szoftvert kizárólag az FMF által akkreditált személyek használhatják, ez garantálja a magas minőséget. A vizsgálatokat csak az FMF által képzett, és a szervezetnél vizsgázott orvosok* végzik, ahogy azt a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang társaság a nyaki redő méréshez egy szeptemberi döntése értelmében meg is követeli.

*A linken megjelenő ablakban válassza Magyarországot a legördülő menüből. Itt láthatja azon orvosok listáját, akik FMF vizsgával rendelkeznek.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?