Online időpontfoglalás

Gyakorlati tippek és egy diétás édesség az életmódváltáshoz

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Gyakorlati tippek és egy diétás édesség az életmódváltáshoz

A sikeres életmódváltás több úton is elérhető, célszerű mindenkinek a szívéhez legközelebb állót választani, hiszen nem vagyunk egyformák. Valaki számára fontos szempont, hogy elérhető, megvalósítható célok lebegjenek a szeme előtt és fokozatosan emelje a tétet. Ugyanakkor mások inkább álmodnak egy nagyot és töretlenül mennek a céljukig. Bármelyik módszert is választjuk, íme pár gyakorlati praktika Kudron Emese dietetikusunktól, melyek hozzájárulnak a kiegyensúlyozott, egészséges étrend eléréséhez.

Napi ritmus

Ez elsőre nagyon egyszerűnek tűnik, mégis sokak számára a felgyorsult élettempó miatt nem alapvető. Fő a tudatosság és a napi szintű megvalósítás.

Tipp: reggelizz, ebédelj és vacsorázz minden nap – közel- ugyanabban az időben. A szervezeted meghálálja, ha a nap folyamán egyenletes az energia-bevitel, a feladatokat is gördülékenyebben fogod elvégezni. Ez a hirtelen éhségérzet és így a túlzott kalóriafogyasztás esélyét is csökkenti.

sajttorta.jpg

Tudatos „nassolás”

Nassolás helyett tervezz! Legyen az édesség, sós rágcsálnivaló az uzsonnád, tízóraid vagy házilag készült sütemény az ebéd utáni desszert. Ha valami édességre, nassolnivalóra vágysz, válassz olyat, amely a szervezet számára értékes tápanyagokat tartalmaz. Készíthetsz házi túrókrémet, gyümölcssalátát, gyümölcsös muffint zabpehely lisztből vagy túrós palacsintát. Pár marék olajos mag, nyers zöldséghasábok, görög saláta, savanyúsággal kevert saláta, magas rosttartalmú cukormentes kekszek, kölesgolyó, barna rizs chips is könnyen beilleszthetők az étrendbe.

Írd le, képzeld el

Minden fejben kezdődik és dől el. Akár rövid, akár hosszabb távú céljaid vannak, írd vagy rajzold le, színezd ki, képzeld el. Meríthetsz erőt motiváló könyvekből és videókból. A hűtőre kihelyezett motiváló cél-cetli csodákra képes. Ajándékba a családnak, barátoknak készíthetsz motiváló cetliket, általad írt tányért, bögrét.

Gyors „sajttorta”

  • 3 db hozzáadott cukrot nem tartalmazó Gullon keksz
  • 1 ek joghurt vagy növényi joghurt
  • 1 ek kókuszreszelék
  • 1 ek mascarpone light
  • 2 ek félzsíros túró
  • 2 teáskanál méz
  • 1 marék piros bogyós gyümölcs
  • 1 csipet fahéj és szegfűszeg
  • 1 csipet rózsabors

A bogyós gyümölcsöket fűszerezzük, kis edényben 5-8 perc alatt szószt főzünk belőle. A kekszet daráljuk, összekeverjük a kókusszal és joghurttal. Egy forma/pohár aljába nyomjuk. Erre jön a mascarpone, túró, méz keveréke. Ha szükséges, ebbe is tehetünk 1-2 evőkanál joghurtot, hogy krémesebb legyen az állaga. Aki kerüli a hozzáadott cukrot, mézet, édesítse egyéb édesítővel. Végül a kekszes alapra rétegezzük a krémet és tetejét a gyümölcsszósszal zárjuk.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?