Online időpontfoglalás

Emlősebészet

Az emlősebészet tárgykörébe tartozik az emlő esztétikai célú korrekciója, különböző jóindulatú daganatok eltávolítása, illetve a rosszindulatú emlődaganatok eltávolítása, illetve a rosszindulatú emlődaganatok eltávolítását követő helyreállítás.

Emlősebészet

Napjainkban az emlő szakspecifikus ellátása egyre nagyobb szerepet kapott. Az emlősebészet tárgykörébe tartozik az emlő esztétikai célú korrekciója, különböző jóindulatú daganatok (fibroadenómák) eltávolítása, illetve a rosszindulatú emlődaganatok eltávolítását követő helyreállítás.

Mellnagyobbításra, -kisebbítésre és/vagy -felvarrásra sor kerülhet az emlő alulfejlettsége, túlfejlettsége, illetve a terhesség, szoptatás vagy az életkor előrehaladtával bekövetkező különböző formai, alaki eltérései miatt. Az emlőrák hazánkban a leggyakoribb daganatos megbetegedés a nők körében. Ha a betegség diagnosztizálásra kerül, az emlődaganat komplex, multidiszciplináris terápiájában szerepet kap a műtéti beavatkozás is. Az emlődaganatok sebészete az elmúlt évtizedekben rendkívül nagy fejlődésen ment keresztül.

Napjainkban elérhetőek ún. onkoplasztikus emlőmegtartó műtéti technikák, melyek az onkológiai és plasztikai sebészeti elvek ötvözésével képesek a daganat radikális eltávolítására, nagyon magas esztétikai eredményt és életminőséget biztosítva a pácienseknek. Amennyiben teljes emlőeltávolításra kerül sor, az emlő-helyreállítás történhet különböző szövettágítók, implantátumok használatával és/vagy saját szövetek alkalmazásával. A teljes emlőeltávolítást követő emlő-helyreállítás leggyakrabban ún. halasztott-azonnali módon történik, ilyenkor egy szövettágító kerül behelyezésre, amely a megfelelő utókezeléseket követően fix térfogatú implantátumra váltható, kialakítva ezzel a kívánt emlőformát. Szintén az emlősebészet foglalkozik a daganatos műtéteket követő emlőbimbóképzéssel, az ép oldali emlő ún. szimmetrizációs műtéteivel, valamint az emlő kontúrdeformitásait javító saját zsírfeltöltéssel.


Rendelőnkben elérhető kezelések:

 • Mellnagyobbítás, mellkisebbítés, mellfelvarrás
 • Jóindulatú emlődaganatok (fibroadenómák stb.) eltávolítása
 • Sajátzsír-feltöltés, kontúrdeformitások helyreállítása (az emlő területén)
 • Emlő kisebb, ún. minor korrekciós műtétei
 • Bimbóképzés, bőrelváltozások, anyajegyek eltávolítása

Rólunk mondták

Rólunk mondták
 • Két hónapja volt a műtétem, maximálisan elégedett vagyok a végeredménnyel. Külön köszönet az asszisztensnek, Zsófinak, aki a műtét előtt, közben és után is velem volt. Megnyugtató volt a közvetlensége, nagyon empatikus. Az egész klinika nagyon kedves, nem utoljára választottam ezt a helyet.
  30 éves női páciens
 • Minden orvos és nővér, akivel találkoztam nagyon kedves és segítőkész volt. Jó hangulatban zajlott a műtétre készülés is. A doktor úr (ha nem is bőbeszédű) nagyon korrekt és érthető módon magyarázta el az opciókat, hogy minek mi a következménye, előnye-hátránya, ami nekem sokat segített a döntésben.
  46 éves női páciens
 • A doktor úr nagyon kedves volt, mindenről pontosan tájékoztatott, minden kérdésemre készséggel válaszolt, kérésemre soron kívüli kötözésre is beugrott a kedvemért. További sikeres munkát kívánok neki és a cégnek is.
  53 éves női páciens
Rólunk mondták
Rólunk mondták

Orvosaink erről a szakrendelésről

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó emlősebészet cikkeinkÖsszes cikk