Emlősebészet

Az emlősebészet tárgykörébe tartozik az emlő esztétikai célú korrekciója, különböző jóindulatú daganatok eltávolítása, illetve a rosszindulatú emlődaganatok eltávolítása, illetve a rosszindulatú emlődaganatok eltávolítását követő helyreállítás.

Emlősebészet

Napjainkban az emlő szakspecifikus ellátása egyre nagyobb szerepet kapott. Az emlősebészet tárgykörébe tartozik az emlő esztétikai célú korrekciója, különböző jóindulatú daganatok (fibroadenómák) eltávolítása, illetve a rosszindulatú emlődaganatok eltávolítását követő helyreállítás.

Mellnagyobbításra, -kisebbítésre és/vagy -felvarrásra sor kerülhet az emlő alulfejlettsége, túlfejlettsége, illetve a terhesség, szoptatás vagy az életkor előrehaladtával bekövetkező különböző formai, alaki eltérései miatt. Az emlőrák hazánkban a leggyakoribb daganatos megbetegedés a nők körében. Ha a betegség diagnosztizálásra kerül, az emlődaganat komplex, multidiszciplináris terápiájában szerepet kap a műtéti beavatkozás is. Az emlődaganatok sebészete az elmúlt évtizedekben rendkívül nagy fejlődésen ment keresztül.

Napjainkban elérhetőek ún. onkoplasztikus emlőmegtartó műtéti technikák, melyek az onkológiai és plasztikai sebészeti elvek ötvözésével képesek a daganat radikális eltávolítására, nagyon magas esztétikai eredményt és életminőséget biztosítva a pácienseknek. Amennyiben teljes emlőeltávolításra kerül sor, az emlő-helyreállítás történhet különböző szövettágítók, implantátumok használatával és/vagy saját szövetek alkalmazásával. A teljes emlőeltávolítást követő emlő-helyreállítás leggyakrabban ún. halasztott-azonnali módon történik, ilyenkor egy szövettágító kerül behelyezésre, amely a megfelelő utókezeléseket követően fix térfogatú implantátumra váltható, kialakítva ezzel a kívánt emlőformát. Szintén az emlősebészet foglalkozik a daganatos műtéteket követő emlőbimbóképzéssel, az ép oldali emlő ún. szimmetrizációs műtéteivel, valamint az emlő kontúrdeformitásait javító saját zsírfeltöltéssel.

Rendelőnkben elérhető kezelések:

  • Mellnagyobbítás, mellkisebbítés, mellfelvarrás
  • Jóindulatú emlődaganatok (fibroadenómák stb.) eltávolítása
  • Sajátzsír-feltöltés, kontúrdeformitások helyreállítása (az emlő területén)
  • Emlő kisebb, ún. minor korrekciós műtétei
  • Bimbóképzés, bőrelváltozások, anyajegyek eltávolítása

Orvosaink erről a szakrendelésről

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást személyi időpontmenedzserünktől, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?