Online időpontfoglalás

Onkológia

Az onkológia az orvostudomány jó- és rosszindulatú daganatokkal foglalkozó szakága. Az onkológia jelenleg az orvostudomány talán leggyorsabban fejlődő ágazata, szinte havonta jelennek meg új terápiás lehetőségek és gyógyszerek.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Onkológia

A daganatok kezelése több szakma együttműködésével történik, ami hosszú távú kezeléseket foglal magába és a nemzetközi onkológiai társaságok bizonyíték alapú irányelvei mentén történik. A kezelés során a páciens és kezelőorvosai sokszor kerülnek komoly döntések elé. Ezeknek a döntéseknek a meghozatalához a rendelkezésre álló lehetőségek ismerete és azok megértése elengedhetetlen.

Az onkológiai kezelések időszakosak, a köztes időben a páciens nincs élő kapcsolatban az őt kezelő onkológiai ellátóhellyel, így számos kérdésével, panaszával sokszor magára marad. (Hosszú távú onkológiai kezelések, például hormonterápiák szakrendelőben is adhatók.) Az onkológiai betegség, a gyógyítás mellékhatásainak kezelése, a páciens egyéb betegségeinek orvoslása, az életminőség lehető legjobbá tétele majdnem olyan fontos, mint a daganatellenes gyógyszerek alkalmazása. Mindehhez szorosan kapcsolódik az onkológiai betegségből gyógyult páciens rendszeres utánkövetése, gondozása.

Onkológiai szakrendelésünkön szakmai konzultációt nyújtunk, amely során a pácienseket fontos információkkal látjuk el, és segítséget nyújtunk a nehéz helyzetek megfelelő kezelésében. Célunk, hogy nyugodt környezetben, feszültségektől mentesen tudjunk támogatást nyújtani a felmerülő kérdések megértésében, a kezelési formák és az esetleges mellékhatások ismertetésében, valamint tanácsot adjunk, hogyan segíthető elő a gyógyulás.


Milyen esetekben válasszuk az onkológiai konzultációt?

  • Ha kérdés, bizonytalanság merül fel daganatos megbetegedéssel vagy kezeléssel kapcsolatban

  • Ha tájékozódni szeretnénk, milyen diagnosztikus és kezelési lehetőségeket javasolnak a nemzetközi irányelvek

  • Ha tudni szeretnénk, milyen diagnosztikus, terápiás algoritmusok finanszírozottak Magyarországon

  • Ha ismerni akarjuk, melyek a bizonyítékon és szakmai irányelveken alapuló kezelések, és mik nem azok

  • Ha komoly döntéshozatal előtt állunk, nem világosak a lehetőségek, nem értjük a felajánlott kezelések mibenlétét

  • Ha szeretnénk mindent megtudni az adott egészségügyi problémáról

  • Ha szeretnénk tájékozódni a legmegfelelőbb kezelési lehetőségekről

  • Ha multidiszciplináris szakrendelőben, kiváló szakmai közegben szeretnénk az onkológiai kezelés befejeztével az ellenőrző vizsgálatokat, gondozást, hosszú távú kezeléseket megkapni

Orvosaink erről a szakrendelésről

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó onkológia cikkeinkÖsszes cikk