Online időpontfoglalás

Mentális Krízisközpont

A koronavírus-járvány új élethelyzetet teremtett mindenki számára. Eddig megszokott életvitelünk felborult, mindennapi tevékenységeink változtak. Szűkült az élettér, hosszú időt kell a négy fal között szűk családunkkal vagy magányosan eltöltenünk.

Mentális Krízisközpont

Nélkülöznünk kell sok olyan tevékenységet, amelyek segítenek levezetni a stresszt és hozzájárulnak mentális jóllétünkhöz. Aggódunk a saját és szeretteink egészsége miatt, és általános bizonytalanság vesz körül bennünket a jövővel kapcsolatban.

Ezt a helyzetet feldolgozni, kezelni nagyon nehéz mindenki számára. Sokkal több lelki támogatásra van szükségünk. Magyarországon még mindig mélyen gyökerezik az a felfogás, hogy „nem megyek pszichológushoz, pszichiáterhez, nem vagyok bolond”. A pszichés támogatás és segítség azonban határozottan nem erről szól! A pszichológus, pszichiáter olyan szakember, aki ahhoz ért, hogy a fejünkben kavargó gondolatok, félelmek rendezéséhez, feldolgozásához, elengedéséhez adjon nekünk eszközöket.

Szakszerű támaszt nyújt, amely nehéz helyzetekben, elakadásokban tud úgy segíteni, hogy könnyebb legyen. Sok visszajelzést kapunk egy-egy terápia kapcsán, hogy „miért nem jöttem előbb, olyan sokat segített”. Most a koronavírus-járvány miatt javasoljuk, ne halogassuk azt, hogy a lelkünkkel, a pszichénkkel is foglalkozzunk. Soha ilyen nehéz nem volt az általános hétköznapokat kibírni, szakembereink úgy írták le, hogy nagyban hasonlít a jelenlegi helyzet a háborús helyzethez. Foglalkozzunk vele, ne maradjunk szakszerű segítség nélkül ebben a nehéz időben!

Különösen figyeljünk oda a gyerekekre! Ők nem vagy még nehezebben fejezik ki az érzéseiket, nem is tudjuk, hogyan élik ezt meg, és sokszor a felszín mögött komoly érzések vannak. Ráadásul a jelenlegi helyzetben saját nehézségeink mellett még nehezebb észrevenni, ami náluk a mélyben húzódik.

Pszichológusaink, gyermekpszichológusunk és pszichiátereink online konzultáció keretében állnak rendelkezésre. Sokszor elég egy-egy alkalom, ilyen helyzetben nem feltétlenül szükséges egy terápiás sorozatot elindítani.


Milyen esetekben javasoljuk mindenképpen a konzultációt?

  • Általános aggodalmat, félelmet, szorongást tapasztal
  • Alvási és étkezési szokásai megváltoztak
  • Általános érdektelenséget érez, rosszkedv, lehangoltság jellemzi a hangulatát
  • Koncentrációkészsége csökkent Úgy érzi, szüksége lenne lelki támogatásra
  • Gyermeke nem beszél, magába zárkózik, megváltozik a viselkedése, nehezen alszik el

Rólunk mondták

Rólunk mondták
  • Szalina doktornő a legemberségesebb orvos, akivel valaha találkoztam. Empátiája és segítőkészsége határtalan. Fantasztikus!
    37 éves mérnök
Rólunk mondták
Rólunk mondták

Orvosaink erről a szakrendelésről

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó mentális krízisközpont cikkeinkÖsszes cikk