Online időpontfoglalás

Fogfehérítés biztonságosan

A szép, egészséges, fehér fogak és mosoly hozzátartozik az ápolt, igényes megjelenéshez, de sajnos még alapos szájhigiénia esetén is előfordul, hogy az egyénre jellemző fogszín nem mindig hófehér.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Fogfehérítés biztonságosan

Nyári akciónk keretében a fogászati állapotfelmérés, dentálhigiéniai tisztítás, szkennelés és a fogfehérítés most csak 123.000 Ft (azonnali fizetés esetén).


A fogfehérítés, pontosabban a megfelelően végzett fogfehérítés biztonságos és eredményes – ebben a bejegyzésben igyekszünk ezt körüljárni és bemutatjuk a rendelői fogfehérítés folyamatát is.

A világosabb tónusú emberek fogszíne genetikailag gyakrabban fehérebb a sötétebb tónusú embertársaikéhoz képest. A fehérítés során a zománc külső rétegében lezajló folyadékcserével érhető el a színező anyagok eltávolítása. Az eredmény hosszú távú lehet, de nem végleges, mivel folyamatosan fogyasztunk olyan ételeket, italokat, melyek színezőanyagot tartalmaznak. Ezenkívül vannak egyéb rossz szokások is (mint például a dohányzás), melyek sárgítják a fogakat. Fontos tudni, hogy káros mellékhatás a fogfehérítő gélek rendeltetésszerű használata esetén nem várható, az esetlegesen jelentkező fogérzékenység magas fluorid-tartalmú fogkrémek, zselék használatával nagyon gyorsan elmúlik.


A rendelői fogfehérítés folyamata az alábbi lépésekből áll.

Előkészítés:

 • Elsőként minden esetben szükséges a fogászati állapotfelmérés, ugyanis ha szuvasság, mély fognyaki kopás vagy gyulladás van jelen, akkor nem szabad megkezdeni a fehérítést. Ilyen esetekben először ellátjuk a problémás fogakat,  majd amikor már mindent rendben találunk, jöhet az áhított fogfehérítés.
 • A fogfehérítést megelőzően dentálhigiénés tisztításon is át kell esni pácienseinknek, ugyanis fogkő, plakk, gyulladt íny, esetleg fogágyérintettség esetén az eljárás szintén nem végezhető el. Természetesen itt is cél, hogy mihamarabb elhárítsuk az akadályokat és ép, egészséges fogsoron végezzük el a tisztítást.

 

Fogfehérítési eljárás:

 • A beavatkozás időtartama a kezelőorvos javaslatától és az alkalmazott eljárástól függően 1-1,5 óra.
 • Megállapítjuk a kiindulási színt, melyről fotódokumentáció is készül.
 • A nyálkahártya védelmére ínyvédő pakolást használunk. A fogfehérítő gélt csak ezután kenjük fel a fogakra, hagyjuk rajta, illetve cseréljük a gyártási útmutató szerint.
 • A kezelés után regisztráljuk az új fogszínt és értékeljük az eredményt fogszínskála alapján.
 • A folyamat zárásaként a fogakra érzékenységcsökkentő gélt helyezünk.

Mint látható, maga a fogfehérítés nem fájdalmas eljárás és még csak nem is vesz igénybe túl sok időt. Azonban a teendők itt még nem érnek véget, hiszen a kezelés utáni 5-6 napban a páciensnek is figyelnie kell néhány dologra:

 

 • csakis színezőanyag mentes ételek és italok fogyasztása javasolt, kerülendő a kávé, tea, kóla, paradicsomos és paprikás ételek, színes fűszerek, vörösbor fogyasztása,
 • lehetőség szerint kerüljük a magas savtartalmú gyümölcsök, ivólevek, valamint az extrém hideg vagy forró ételek és italok fogyasztását
 • tilos ebben az időszakban dohányozni (de akár jó motiváció lehet a leszokásra is)
 • ebben a pár napban kizárólag fehér színű fogkrémeket és színtelen szájvizeket alkalmazzunk

 

A fogfehérítés tehát biztonságos, fájdalommentes és hordozhat magával megannyi jó dolgot is: gondoljunk csak az állapotfelmérésre, a fogtisztításra, vagy egy-egy káros szenvedély elhagyására.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó cikkek Összes cikk