Online időpontfoglalás

Szépészeti plasztika: nem hiúsági kérdés

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Szépészeti plasztika: nem hiúsági kérdés

Hazánkban a plasztika megítélése kettős. A helyreállító műtéteket nem nézzük rossz szemmel, de a szépészeti célú beavatkozások kevésbé elfogadottak a közvélemény körében. Tényleg elítélendő, ha valaki a szépségért kés alá fekszik? Milyen hatással van a páciensre egy sikeres műtét?  Dr. Lévay Bernadett plasztikai sebészünket kérdeztük a témáról, aki sok nőn és férfin segített már.

A plasztikai sebészetnek alapvetően két ágát különböztetjük meg: a rekonstrukciós műtéteket és az esztétikai beavatkozásokat. Előbbi a baleseti, égési és műtét okozta torzulások vagy hegek, valamint fejlődési rendellenességek korrekcióját jelenti. Utóbbi, ahogy neve is mutatja, esztétikai célú, a fiatalabb, vagy előnyösebb külső elérése érdekében történik. Az esztétikus végeredmény természetesen a rekonstrukciós műtéteknél is nagyon fontos.

shutterstock_77729719_plasztika_blog.jpg

Ha egészséges vagy, miért fekszel kés alá?

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy aki egészséges és csupán szépészeti célból műtteti meg magát, mérhetetlenül hiú, vagy nem tud mit kezdeni a pénzével. Az okok ennél persze sokkal összetettebbek. Van, akit gyerekkora óta csúfolnak a fülei miatt, mások nem érzik magukat igazi nőnek kisméretű kebleik miatt, olyanok is sokan akadnak, akik a terhesség után megereszkedett bőrtől önbizalomhiánnyal küzdenek. A test és a lélek egészsége összefügg.  Ha valaki nem tudja elfogadni magát a testében, az lelki problémákat okozhat, ezek pedig pszichoszomatikus tünetekhez és betegségekhez is vezethetnek.

Nagyobb önbizalom, jobb párkapcsolat

Sok páciens nyilatkozik úgy a műtét után, hogy az egész élete megváltozott és az önbizalma szinte az egekbe emelkedett. A jó önbizalom és önbecsülés segítheti a pár találást és pozitív hatással lehet a párkapcsolatokra. A doktornő szerint sok házasságot mentett már megy egy-egy általa végzett műtét.

shutterstock_156882656_plasztika_blog.jpg

Életmódváltásra késztet

Dr. Lévay Bernadett tapasztalatai alapján egy sikeres plasztikai műtét után sokakra motiválóan hat az elért eredmény. Életmódváltásra ösztönözi őket, jobban odafigyelnek arra, hogy formában maradjanak és egészségesebben éljenek. Sportolni kezdenek és tudatosan figyelnek az étkezésükre. Úgy vélik, ha már egyszer megcsináltatták az adott testrészüket, szeretnék, ha sokáig szép maradna – és ezért érdemes tenni.   

shutterstock_160379219_plasztika_blog.jpg 

Ne ítélkezzünk tehát azok felett, akik a szebb külső és jobb megjelenés érdekében kés alá fekszenek. Ezek a beavatkozások olyan életminőség javuláshoz vezethetnek, amik a párkapcsolatokra és a munkahelyi teljesítményre is hatással lehetnek. Aki műtétre készül, gondolja végig alaposan. Ne fellángolás, vagy egy divathullámnak való megfelelés ösztönözze. Ha bizonytalan, kérje ki pszichológus véleményét is.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?