Online időpontfoglalás

Kontroll a szülés után

A szülés után 6 héttel szülész-nőgyógyászati kontroll vizsgálat javasolt, amely során ellenőrizzük a méh összehúzódását, a külső nemi szervek, a hüvely, illetve császármetszés esetén a hegesedés állapotát is.

Kontroll a szülés után

Minden szülést követően fontos vizsgálni, a méh rendesen húzódik-e vissza, nem pang-e esetleg folyadék a méh üregében. A vizit szerves részét képezi a fogamzásgátlási lehetőségek átbeszélése is, különös tekintettel a szoptatás alatti lehetőségekre.

Lényeges kiemelni, ha a várandósság alatt valamilyen probléma merült fel, pl. terhességi cukorbetegség, pajzsmirigy működési zavar, akkor a szülést követően vissza kell ellenőrizni, hogy a várandósság után is fennáll a probléma, vagy sem. Ellenőrző vérvételre kerül sor, amelynek eredményétől függően folytatódik, vagy befejezhető az esetleges gyógyszeres terápia. Ki kell emelni, hogy az anyagcsere betegségek esetében többszörösére nő a betegség kialakulása várandósságtól függetlenül is, így körül kell járni, milyen életmódbeli változtatásokra van szükség a betegség elkerülése érdekében. Ebben belgyógyász, endokrinológus, illetve diabetológus szakorvosok segíthetnek.

Kapcsolódó orvosaink

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?