Online időpontfoglalás

Intimplasztikai műtétek

A kellemetlenséget, diszkomfort érzetet keltő, vagy szexuálpszichológiai problémák, esetleg szorongást okozó állapotok intimplasztika segítségével megszüntethetőek.

Intimplasztikai műtétek

Sosem mehet azonban az esztétika és a funkcionalitás egymás kárára, fontos megtalálni az egyensúlyt. Klinikánkon az alábbi intimplasztikai beavatkozásokat végezzük:

  • Hüvelyplasztika: Általában szülés után vagy idősödés következtében lehet szükség a beavatkozásra, mikor a hüvely túlságosan kitágul. Hüvelyplasztikai műtét keretében a hüvely szűkítése a cél, mellyel növelhető a nő szexuális érzékenysége (ezáltal javítható a szexuális élet minősége), egyes esetekben megszüntethető az inkontinencia, valamint elkerülhetővé válnak a tág hüvellyel járó egyéb kellemetlenségek. Műtétet megelőző, illetve azt kiegészítő intim tréninget mindenképpen javaslunk a probléma komplex kezelése érdekében.
     
  • Kisajak plasztika: Az egyik leggyakoribb intimplasztikai beavatkozás, amit a legtöbb esetben a túlzott méretből adódó fájdalom, szex vagy sportolás alatti diszkomfort érzet, esetleg esztétikai zavar indokol. Kétféle sebészeti eljárással lehet segíteni ilyen helyzetben. Az ún. trimm technika során a hüvelybemenettel egy síkban gyakorlatilag teljesen eltávolítják a kisajkat, sok esetben megszüntetve annak előnyös funkcióját is, így csak erősen indokolt esetben alkalmazható eljárás. A másik, az ún. wedge technika, itt egy „V” alakban alkalmazott metszéssel szüntetik meg a felesleget.
     
  • Nagyajak plasztika: Nagyajak problémák szintén adódhatnak méret, illetve kötőszöveti gyengeségből. Megnagyobbodásuk nem csak higiéniai szempontból okozhat kellemetlen pillanatokat, de szexuális együttlét során is. Esztétikailag kidudorodásuk zavaró lehet fehérnemű, szűk ruházat viselésénél. Vannak olyan esetek is, ahol fizikai aktivitás közben lép fel fájdalomérzet az érintett területen. Nagyajak kisebbítő műtét során a felesleges bőr és zsírszövet kerül eltávolításra.

Kapcsolódó orvosaink

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó intimplasztikai műtétek cikkeink Összes cikk