Online időpontfoglalás

Kiropraktika a várandósság alatt

A várandósság alatt sok változás történik a kismama szervezetében. A terhesség korai szakaszában a medencében változások mennek végbe az ösztrogén és/vagy a relaxin hormonok hatására.

Kiropraktika a várandósság alatt

Ezektől ellazulnak és megnyúlnak az ínak, és együtt az ízületi folyadékkal kiszélesítik a medenceízületeket, így biztosítva több helyet a babának. Ahogy a méh nő, és előre terjeszkedik, a kismama gravitációs középpontja elmozdul. Emiatt a gerincben elmozdulhatnak a csigolyák, mely izomgörcshöz és idegfájdalomhoz vezethet.

Az egyre növekedő pocak, a megváltozott járás és a jobban behajló derék hatással van az izmokra és a gerincoszlopra. A testtartás megváltozása nagyobb nyomást helyez a medencére és a derékra, ez okozza a várandósság alatti derékfájdalmakat. A nyakban is előfordulhat csigolya elmozdulás, ahogy a fej próbálja kompenzálni a testtartás változását. Ennek különböző tünetei lehetnek, például a fejfájás, az álmatlanság és az émelygés.

Hogyan segít a kiropraktika?

A kiropraktikai kezelés gyengéd és biztonságos. Az első trimeszterben akár az ízületek szakszerű átmozgatásával is megszüntethető az esetleges fájdalom. A második és harmadik trimeszterben kifejezetten ajánljuk a kezelést, ekkor már nagyobb a gerinc és a medence terhelése, gyakoriak a derékfájdalmak, melyre a kiropraktika azonnal érezhető enyhülést nyújt. Amellett, hogy a kezelések segíthetnek a gerinchez kapcsolódó fájdalmak és a hányinger leküzdésében, megkönnyíthetik, lerövidíthetik a szülés folyamatát is.

Rólunk mondták

Rólunk mondták Rólunk mondták
Rólunk mondták

Kapcsolódó orvosaink

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?