Online időpontfoglalás

Allergénspecifikus immunterápia: tartós megoldás allergia ellen

A specifikus immunterápia az egyetlen, ma már széles körben alkalmazott módszer, mely alkalmas arra, hogy az allergiás betegség „természetes lefolyását” megváltoztassa, lefékezze.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Allergénspecifikus immunterápia: tartós megoldás allergia ellen

A SIT azért jelentős kezelési lehetőség, mert képes az allergia tünetein kívül az allergia okára is hatni. Alapos kivizsgálás után allergológusunk, dr. Nagy Adrienne Ph.D. dönti el, hogy az adott esetben alkalmazható-e immunterápia.

Az allergénspecifikus immunterápia nem csodaszer, de a tapasztalatok szerint megkönnyítheti a szezonálisan jelentkező allergiában szenvedők életét is. Gyakran hiába szedjük, fújjuk, isszuk az összes létező készítményt az allergia tüneteinek enyhítésére, mégis hetekig folyik az orrunk, piros, viszket a szemünk és nehezebben vesszük a levegőt.


Hogyan működik az allergénspecifikus immunterápia?

A SIT lényege, hogy a panaszokat okozó allergén tisztított kivonatát kapja a páciens fokozatosan emelkedő adagban, tabletta vagy nyelv alatti csepp (ritkán injekció) formájában. Ez oltásnak, ún. allergén vakcinációnak felel meg, amely megtanítja a szervezetet a környezeti allergénekre adandó helyes immunválaszra. Így a szervezet fokozatosan átáll egy nem allergiás típusú reakcióra.

Az allergiások szervezete lépésről lépésre hozzászokik az allergiát kiváltó anyaghoz, és megtanulja azt panaszok nélkül viselni, állapota javul. A tünetek és a gyógyszerigény fokozatosan és jelentősen csökken. Ideális esetben teljes tünetmentesség érhető el.

Kapcsolódó orvosaink

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?