Online időpontfoglalás

Allergiás? Mennyire? Új molekuláris allergia vizsgálat az RMC-ben

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Allergiás? Mennyire? Új molekuláris allergia vizsgálat az RMC-ben

shutterstock_89841796.jpgA téli hónapok vége felé már alig várjuk a napsütéses, melegebb időszakot. Mégis sokan vannak, akik allergiás tüneteik miatt kissé félve várják a tavaszt. A folyamatos orrdugulás, légzészavarok, orr- és szemviszketés, vagy kötőhártya-gyulladás mind az allergia kellemetlen velejárói, melyek könnyen beárnyékolhatják mindennapjainkat.

Miben segít a molekuláris allergia vizsgálat?

  • Molekuláris allergia vizsgálatunk segítségével elkülöníthetővé válik a fokozott rizikójú és az enyhébb tüneteket okozó allergia, azaz megtudhatjuk, mennyire vagyunk allergiásak.
  • A magas kockázatú típusoknál az allergén teljes kerülése javasolt.
  • Az alacsony kockázatú csoportba sorolt allergének esetén a tiltás már nem ennyire szigorú, ez lényeges könnyebbséget jelenthet.
  • A molekuláris allergén specifikus teszt segítségével az is pontosan ki tudjuk mutatni, hogy az allergén melyik összetevője áll a túlérzékenység hátterében.

A vizsgálat folyamata

  1. Az első lépés annak meghatározása, hogy a páciens allergiás-e, ha igen, akkor mire.
  2. Ezt követően a molekuláris allergia vizsgálat azt mutatja ki, az adott komponensre való allergia alapján mely kockázati csoportba (magas vagy alacsony) sorolható a páciens.

Rendelőnkben dr. Nagy Adrienne allergológusunk végzi a molekuláris allergia vizsgálatot.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?