Online időpontfoglalás

Hogyan vészeljük át a napot, ha az éjszakát szurkolással töltöttük?

Az igazi rajongókat a hajnali közvetítés sem tántorítja el, hogy kövessék kedvenc sportolójukat, versenyszámukat. Az izgatottság ébren tart, de reggel az ébresztő már nem annyira kellemes.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Hogyan vészeljük át a napot, ha az éjszakát szurkolással töltöttük?

Összegyűjtöttük, hogyan lehet átvészelni a napot, ha az éjszaka nagy részét szurkolással, nem pedig alvással töltöttük.

Ne hagyjuk ki a reggelit!

Keressünk fehérjében dús reggelit. Ez megadja a szervezetnek a szükséges energialöketet, hogy napközben éber és aktív maradjon. Igyunk koffeintartalmú kávét vagy teát. De persze itt is fontos a mértékletesség, nehogy a nap végén problémánk legyen az elalvással.

Víz, víz, víz

Ha keveset iszunk, még fáradtabbak leszünk. A megfelelő folyadékbevitel segíti szervezetünk vitalitásának megőrzését, visszaállítását. Úgyhogy ne hagyjuk, hogy dehidratálttá váljunk, fogyasszunk minél több vizet.

Mire jó a jégkocka?

A rágcsálás ébren tart, így most kivételesen megengedett egy kis snack. Ha tehetjük, most is válasszunk egészséges nasit. Ha ez nem elég, szopogassunk jégkockát, ami még inkább felfrissít.

Hatékonyan a munkahelyen

Készítsünk feladatlistát. A legfontosabb, legnehezebb feladatokat - melyekhez több energia kell - vegyük előre, az egyszerűbb dolgokat hagyjuk a nap végére. Próbáljunk kizökkenni a megszokott munkamenetből, nyissuk ki az ablakot és hallgassunk ritmusos zenét, ami ösztönzően hat ránk, segít haladni a teendőkkel.

Sport a friss levegőn

Ha tehetjük, tartsunk több rövid szünetet és menjünk a friss levegőre sétálni egyet. Gyűjtsük össze minden erőnket és végezzünk el egy kevésbé megerőltető edzést. Ez lehet negyed óra kocogás vagy feszített tempójú séta a napon, a lényeg, hogy a sport és a természetes fény felébresszen és feltöltsön energiával.

Időben lefeküdni

Egy átvirrasztott éjszaka után fontos, hogy visszatérjünk alvási ritmusunkhoz. A megszokott időben (vagy egy picit előbb) menjünk aludni és addigra állítsuk az ébresztőt, amikor kelni szoktunk.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?