Online időpontfoglalás

Szeretne végre egy allergiamentes nyarat?

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Szeretne végre egy allergiamentes nyarat?
h_diofa_allergen.jpg
Az allergénspecifikus immunterápia nem csodaszer, de a tapasztalatok szerint megkönnyítheti a szezonálisan jelentkező allergiában szenvedők életét is. Ha Önnel is minden évben előfordul, hogy hiába szedi, fújja, issza az összes létező allergia tüneti kezelő gyógyszert, mégis hetekig folyik az orra; piros, viszket és ég a szeme, esetleg még a levegőt is nehezen veszi, akkor érdemes elolvasnia allergológus szakorvosunk, Dr. Nagy Adrienn írását a specifikus immunterápiáról.

A specifikus immunterápia az egyetlen, ma már széles körben alkalmazott módszer, amely alkalmas arra, hogy az allergiás betegség „természetes lefolyását” megváltoztassa, lefékezze. A SIT azért jelentős, mert képes az allergia tünetein kívül az allergia okára is hatni.

A kezelés lényege, hogy a panaszokat okozó allergén tisztított kivonatát kapja a beteg fokozatosan emelkedő adagban tabletta vagy nyelv alatti csepp (ritkán injekció) formájában. (Például a fűpollenre allergiás, fűpollen-kivonatot kap emelkedő dózisban). Ez oltásnak, allergén vakcinációnak felel meg, amely megtanítja a szervezetet a környezeti allergénekre adandó helyes immunválaszra. Így a szervezet fokozatosan átáll egy nem allergiás típusú reakcióra.

Az allergiás beteg szervezete lépésről lépésre hozzászokik az allergiát kiváltó anyaghoz, s megtanulja azt panaszok nélkül elviselni, állapota javul, tünetei és gyógyszerigénye fokozatosan és jelentősen csökkennek, ideális esetben teljesen tünetmentessé válhat, meggyógyulhat az allergiájából, sőt megelőzheti egy későbbi asztma kialakulását is.

Alapos kivizsgálás után az allergológiában jártas kezelőorvos dönti el, hogy az adott esetben alkalmazható-e az immunterápia. Pollenallergiásoknál télen indul a kezdő kezelés.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?