Online időpontfoglalás

Ünnepi készülődés

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Ünnepi készülődés
h_karacsony_shopping.JPG
A december a legtöbb családban az év végi ünnepekre való készülés jegyében telik. Listákat írunk és teljesítünk, szatyrokat töltünk meg hozzávalókkal, ajándékokkal, dekorációval, beszerezzük a karácsonyfát és szervezzük a programokat. A zsúfolt napirend, a sok tennivaló közben azért álljunk meg pár percre és nézzük át, hogy mi az amire a fenyőfa vagy éppen a gyerekek ajándékainak megvásárlásakor érdemes figyelni, és hogyan kerüljük el, hogy egy csúnya baleset elrontsa az örömünket.
Dr. Jókay Kinga, az RMC gyermekorvosa minden évben összeállít egy listát a szülőknek, amiben felhívja a figyelmeket az ilyenkor ránk leselkedő veszélyekre. Első helyen említi a karácsonyfa körüli teendőket:

- a száraz, nem frissen vágott fák gyúlékonyabbak;
- fűtőtest, kályha közelébe ne állítsuk a karácsonyfát;
- ne legyen az utunkban, és rögzítsük megfelelően;
- ahol kicsi gyerek van, ott veszélyesek lehetnek a túl apró vagy törékeny díszek.

A gyerekek ajándékainak kiválasztásakor érdemes figyelembe venni, hogy 10 éves kor alatt nem ajánlott olyan játékot kézbe adni, amit konnektorba kell dugni, részesítsük előnyben az elemmel működő játékokat, de fokozottan figyeljünk arra, hogy az elemeket a gyerekek ne kaparinthassák meg, mert lenyelve súlyos gyomor- és bélbántalmakat is okozhatnak.

Az ételek készítésekor ügyeljünk a higiéniára, a nyers húsokkal, a mosatlan zöldségekkel és gyümölcsökkel bánjunk körültekintően. Vendégségben is a mi felelősségünk, hogy az asztalról a gyerekek ne kaparintsanak meg semmi olyat, ami nem való nekik, kezdve az alkoholos italoktól akár a pattogatott kukoricáig vagy mogyoróig.

Még a legkörültekintőbb előkészületek után is történhetnek kisebb-nagyobb balesetek, ezért mindig legyen kéznél az ügyeletes orvos száma. December elején kiadott sajtóközleményünkben részletesen is elolvashatják Jókay doktornő tanácsait.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?