Online időpontfoglalás

Hólyagfájdalom-szindróma önkezelés csomag

Az interstitialis cystitis/hólyagfájdalom-szindróma leghatékonyabb kezelési formája a húgyhólyag gyógyszeres oldattal történő feltöltése a húgycsövön keresztül.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Hólyagfájdalom-szindróma önkezelés csomag

A kezelés hetenkénti hólyagfeltöltést jelent, 4 egymást követő héten, majd utána az állapottól függően egyre ritkábban további kezeléseket. Teljes panaszmentesség esetén is szükség van fenntartó kezelésekre, körülbelül 6-8 hetenként.

Ez rendkívüli anyagi terhet jelent a páciensek számára, amit sokan nem tudnak vállalni. Problémát jelent az is, hogy a Budapesttől távol (esetenként akár külföldön) lakó és dolgozó páciensek rendszeres kezelésre utazásához szabad időt tudjanak teremteni maguknak (sokszor az egész napra szabadságot kell kivenniük).

Megoldást jelenthet a páciens által elvégezhető önkatéterezés és a gyógyszeroldat hólyagba fecskendezése saját kezűleg. A módszer kellően steril, sérülésmentes kivitelezésének elsajátításához orvosi felügyeletre és segítségre van szükség.

A csomag tartalma

Háromszor 30 perces oktatás:

  • önkatéterezés és a sajátkezű hólyagkezelés bemutatása, betanítása orvos segítségével
  • sterilitás kérdésének magyarázata
  • szükséges eszközök listájának megbeszélése
  • hólyagkezelés „koktél” összetevőinek beszerzéséhez receptek felírása
  • kérdések megválaszolása az eljárással kapcsolatban

Az önkezeléssel a páciens sok időt és kiadást takaríthat meg, a kezelések gyakoriságát állapotától függően optimalizálni tudja, így csökkenhető a túl- és alul kezelések száma is.

A sajátkezű hólyagkezelés elsajátítása nem jelenti a folyamatos megfigyelés, orvosi kontroll szükségességének megszűnését. Az állapotot leíró kérdőívek és a két napos vizelési napló adatainak rendszeres feltöltése a www.holyagfajdalom.hu honlapra továbbiakban is szükséges, de telefonos konzultáció vagy rövid személyes megbeszélés kezelőorvosával elegendő kb. 3 havonként egyszer.

Kapcsolódó orvosaink

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó hólyagfájdalom-szindróma önkezelés csomag cikkeinkÖsszes cikk